- Berichten
- 5.531
Een van mijn grotere passies is toch wel de Aziatische keuken in zijn ruimste begrip.
Char Siu is 1 van mijn favoriete gerechten bij een goed Chinees restaurant, maar je hebt er ook een hoop bagger tussen zitten.
Heel vreemd maar de lekkerste Chinese gerechten eet je vaak in die kleinere eettentjes met witte tegeltjes aan de muur en TL-verlichting aan het plafond.
Vorige week was ik met @noskos aan het appen over Char Siu, ik was nog niet helemaal Happy met mijn huidige receptuur.
Hij vertelde mij dat hij de basis van Robin van Aziatiche ingredienten.nl heel interessant vond.
Dus weer allerlei recepten van voornamelijk Chineze mensen bekeken en die van Robin, die hadden allemaal wat overeenkomsten.
Wat ik bij de 1 miste kwam bij de andere weer terug.
1 ingrediënt trok mijn aandacht, die kwam overal in voor, Mei Kuei Lu Chiew, dat is Chineze Rozenlikeur/wijn
53% Alcohol vrij zoet en een sterke Hint van Rozengeur, maar je ruikt en proeft ook iets van de Japanse rijstwijn Sake erin.
Laat het maar weg of gebruik Sherry of Sake was het devies. Echt niet dit is echt de finishing touch in het recept.
Van een lekkere Char Siu maakt deze likeur een geweldige Char Siu.
Heel decadent heb ik de Marinade gebruikt met Iberico Secreto. Het was fantastisch, al had een stuk buikspek of varkensschouder/nek had ook geweldig geweest.
honing, stroop, gemberwortel geraspt, hoisinsaus, gele-bonensaus (taotjo),1 blokje rode gefermenteerde-tofu (sufu) = Nam Yu (Red soybean curd), lichte sojasaus,
chinese rozenlikeur = Mei Kuei Lu Chiew, vijfkruidenpoeder (homemade), sesamolie, knoflook, rode voedselkleurstof
Indirect op de BBQ 2x 8 min gegaard op 200 gr.C en in de tussentijd 2 keer gelakt met de overgebleven marinade
daarna direct kort afgegrild, je moet natuurlijk oppassen dat al die suikers niet verbranden.
Lekkerder dan dit ga ik Char siu waarschijnlijk niet eten.
Char Siu is 1 van mijn favoriete gerechten bij een goed Chinees restaurant, maar je hebt er ook een hoop bagger tussen zitten.
Heel vreemd maar de lekkerste Chinese gerechten eet je vaak in die kleinere eettentjes met witte tegeltjes aan de muur en TL-verlichting aan het plafond.
Vorige week was ik met @noskos aan het appen over Char Siu, ik was nog niet helemaal Happy met mijn huidige receptuur.
Hij vertelde mij dat hij de basis van Robin van Aziatiche ingredienten.nl heel interessant vond.
Dus weer allerlei recepten van voornamelijk Chineze mensen bekeken en die van Robin, die hadden allemaal wat overeenkomsten.
Wat ik bij de 1 miste kwam bij de andere weer terug.
1 ingrediënt trok mijn aandacht, die kwam overal in voor, Mei Kuei Lu Chiew, dat is Chineze Rozenlikeur/wijn
53% Alcohol vrij zoet en een sterke Hint van Rozengeur, maar je ruikt en proeft ook iets van de Japanse rijstwijn Sake erin.
Laat het maar weg of gebruik Sherry of Sake was het devies. Echt niet dit is echt de finishing touch in het recept.
Van een lekkere Char Siu maakt deze likeur een geweldige Char Siu.
Heel decadent heb ik de Marinade gebruikt met Iberico Secreto. Het was fantastisch, al had een stuk buikspek of varkensschouder/nek had ook geweldig geweest.
honing, stroop, gemberwortel geraspt, hoisinsaus, gele-bonensaus (taotjo),1 blokje rode gefermenteerde-tofu (sufu) = Nam Yu (Red soybean curd), lichte sojasaus,
chinese rozenlikeur = Mei Kuei Lu Chiew, vijfkruidenpoeder (homemade), sesamolie, knoflook, rode voedselkleurstof
Indirect op de BBQ 2x 8 min gegaard op 200 gr.C en in de tussentijd 2 keer gelakt met de overgebleven marinade
daarna direct kort afgegrild, je moet natuurlijk oppassen dat al die suikers niet verbranden.
Lekkerder dan dit ga ik Char siu waarschijnlijk niet eten.