- Berichten
- 12.056
Een tijd lang dacht ik dat Country Style Ribs varkenskrabbetjes waren. Maar ik zag laatst op Youtube een video langkomen waar ze met Boston Butt aan de gang gingen.
Na me verdiept te hebben in wat het precies is kwam ik op twee verschillende snitten uit.
De eerst is met een ribje en een stuk filet. Als het rack spareribs wordt uitgesneden in de VS snijden ze 12 botjes uit, het resterende deel wordt Country Style Ribs.
En de andere komt van de schouder, die zagen ze in plakken en die gaan in tweeën zodat je een soort rib vorm krijgt.
Die zijn er met bot (schouderblad) en zonder.
Nou komt onze procureur daar aardig bij in de buurt en die heb ik dus ook gebruikt om mijn Country Style Ribs te maken.
De bereiding is vrij simpel, in de kruiden en dan de Easterwood methode er op loslaten.
Met zo’n 3 uur op 160°C ben je er wel. Bij 90° zijn ze gaar, wel even de priktest doen of je thermometer er soepel in gaat.
Laatste kwartiertje nog even saus erop en klaar zijn ze.
Na me verdiept te hebben in wat het precies is kwam ik op twee verschillende snitten uit.
De eerst is met een ribje en een stuk filet. Als het rack spareribs wordt uitgesneden in de VS snijden ze 12 botjes uit, het resterende deel wordt Country Style Ribs.
En de andere komt van de schouder, die zagen ze in plakken en die gaan in tweeën zodat je een soort rib vorm krijgt.
Die zijn er met bot (schouderblad) en zonder.
Nou komt onze procureur daar aardig bij in de buurt en die heb ik dus ook gebruikt om mijn Country Style Ribs te maken.
De bereiding is vrij simpel, in de kruiden en dan de Easterwood methode er op loslaten.
Met zo’n 3 uur op 160°C ben je er wel. Bij 90° zijn ze gaar, wel even de priktest doen of je thermometer er soepel in gaat.
Laatste kwartiertje nog even saus erop en klaar zijn ze.