- Berichten
- 1.085
Vandaag weer eens spareribs volgens de 321 methode in de maak. Het valt me op dat, net als voorgaande keren, de temperatuur van de probe die ik op het rooster heb met een dikke 10 a 15 graden omhoog schiet na het inpakken in alu folie.
De thermometer op de dome is vrijwel ongewijzigd dus ik vertrouw er niet echt op dat de probe klopt en zou bijna denken dat het aluminiumfolie een effect heeft op de meting.
Aan de schuiven op mijn bastard heb ik ook niet gezeten. En de klep is alleen open geweest om de ribs op de folie te leggen. Echt maar een paar tellen. Dus het lijkt me zeer sterk dat de temp echt zoveel omhoog is gegaan.
Iemand anders ook deze ervaring of beter nog, kan iemand deze stijging in de meting onderbouwen?
De thermometer op de dome is vrijwel ongewijzigd dus ik vertrouw er niet echt op dat de probe klopt en zou bijna denken dat het aluminiumfolie een effect heeft op de meting.
Aan de schuiven op mijn bastard heb ik ook niet gezeten. En de klep is alleen open geweest om de ribs op de folie te leggen. Echt maar een paar tellen. Dus het lijkt me zeer sterk dat de temp echt zoveel omhoog is gegaan.
Iemand anders ook deze ervaring of beter nog, kan iemand deze stijging in de meting onderbouwen?