- Berichten
- 20
Eeuwen geleden als eens een BCC gemaakt op mijn weber. Deze was toen erg droog en we vonden er weinig smaak aan zitten.
Nu ik de grizzly kamado heb wilde ik het toch weer eens proberen.
Kippetje gehaald en wat bereiding tips te hebben gelezen eerst het velletje was los gehaald en daar wat kipkruiden onder gedaan.
Daarna de rest van de kip een mooi kleurtje gegeven.
Grizzly naar 180 graden, kip op de RVS kiphouder met een half flesje Grolsch in het bakje.
De rest mooi opgedronken in het zonnetje
Probe erin en wachten maar.
Iets meer als een uur later was de kip op temperatuur en hebben we haar even laten rusten.
In de tussentijd wat frieten in de vetpot.
Kip was binnen no time op, ze was heerlijk mals en goed van smaak. Echt stukken beter als mijn eerdere poging van een x aantal jaar terug.
Voor herhaling vatbaar
Nu ik de grizzly kamado heb wilde ik het toch weer eens proberen.
Kippetje gehaald en wat bereiding tips te hebben gelezen eerst het velletje was los gehaald en daar wat kipkruiden onder gedaan.
Daarna de rest van de kip een mooi kleurtje gegeven.
Grizzly naar 180 graden, kip op de RVS kiphouder met een half flesje Grolsch in het bakje.
De rest mooi opgedronken in het zonnetje

Probe erin en wachten maar.
Iets meer als een uur later was de kip op temperatuur en hebben we haar even laten rusten.
In de tussentijd wat frieten in de vetpot.
Kip was binnen no time op, ze was heerlijk mals en goed van smaak. Echt stukken beter als mijn eerdere poging van een x aantal jaar terug.
Voor herhaling vatbaar
