- Berichten
- 221
De Kamado Joe is nu bijna 2 weken in bezit en we zijn van start gegaan. 4 x keer de -JOE- (zoals hij hier thuis gekscherend wordt genoemd) aangehad. En moet zeggen wat een genot zon kamado!
Lang weekend vrij dus morgen gaat de wekker op 07.00 en is het de bedoeling dat om 08.00 uur de BBQ wel op temperatuur is.
Recept is op basis van Noskos wedstrijd Pulled Pork https://www.bbq-nl.com/wedstrijd-pulled-pork
Voor het eerst een vlees injectiespuit gebruikt. Ding gekocht via Amazon en moet zeggen... dat voelt solide aan. Leuk setje bij the way. Wil niet met reclame gaan strooien maar als iemand een linkje wil kan die volgen.
Als in een eerdere post reeds gemeld meteen de geld geïnvesteerd in een goede thermometer. Het is de Smoke 2 Channel by Thermoworks geworden. Wat een solide apparaat is dat en wat een verschil qua aansluiting/overgang van de draad naar de pen. Meteen de famous kruiden rub shaker van Noskos mee besteld. Gratis levering gezien order bedrag dus dat was een mooie plus.
De procureur bij mijn neef gehaald die slager is en om 21.00 uur van start.
Na injecteren, kruiden en inpakken in folie mijn grote vriend van ruim 2.5 kilo in de koelkast gelegd.
Ik zal onder deze post de rest van het proces posten voor diegene die dat leuk vind of zich nog herinnerd hoe hij/zij voor het eerst een low slow sessie begon.
Ps. ik vind persoonlijk dat er nog redelijk wat kolen doorheen gaat bij elke maaltijd. Temp is nu natuurlijk lager dan de normale 175-200 graden maar hoop dat een volle mand de 9 uur volhoudt.
Nu snel naar bed.. is het nog eerder morgen



Lang weekend vrij dus morgen gaat de wekker op 07.00 en is het de bedoeling dat om 08.00 uur de BBQ wel op temperatuur is.
Recept is op basis van Noskos wedstrijd Pulled Pork https://www.bbq-nl.com/wedstrijd-pulled-pork
Voor het eerst een vlees injectiespuit gebruikt. Ding gekocht via Amazon en moet zeggen... dat voelt solide aan. Leuk setje bij the way. Wil niet met reclame gaan strooien maar als iemand een linkje wil kan die volgen.
Als in een eerdere post reeds gemeld meteen de geld geïnvesteerd in een goede thermometer. Het is de Smoke 2 Channel by Thermoworks geworden. Wat een solide apparaat is dat en wat een verschil qua aansluiting/overgang van de draad naar de pen. Meteen de famous kruiden rub shaker van Noskos mee besteld. Gratis levering gezien order bedrag dus dat was een mooie plus.
De procureur bij mijn neef gehaald die slager is en om 21.00 uur van start.
Na injecteren, kruiden en inpakken in folie mijn grote vriend van ruim 2.5 kilo in de koelkast gelegd.
Ik zal onder deze post de rest van het proces posten voor diegene die dat leuk vind of zich nog herinnerd hoe hij/zij voor het eerst een low slow sessie begon.
Ps. ik vind persoonlijk dat er nog redelijk wat kolen doorheen gaat bij elke maaltijd. Temp is nu natuurlijk lager dan de normale 175-200 graden maar hoop dat een volle mand de 9 uur volhoudt.
Nu snel naar bed.. is het nog eerder morgen



