- Berichten
- 5.099
Vandaag om te oefenen nog maar eens babi pangang met bijbehorende saus gemaakt. Had nog een stukje Livar buikspek van 1,4 kg in de vriezer liggen.
Babi pangang adv de recepten van @Ewald . Zie elders op dit forum.
De vetlaag in het spek in gesneden en gerubt met kruidenmengsel ala recept. Vervolgens 20h in de koelkast open laten drogen.
Voor de variatie heb ik de recepten een klein beetje aangepast.
- Babi pangang op de vleeskant nog gelakt met een verfje bestaande uit 1 el ketjap Manis, 1 el zwarte soja saus, 2 tl Lingham's chilisaus en 1 el gember siroop.
- in de saus nog een pepertje verwerkt., aangevuld met 1 tl vijf kruidenpoeder
Q met kokosbriketten van Welkoop op temperatuur gebracht. Spek indirect met de vetkant naar boven op het rooster gelegd. Als uitprobeersel een envelop met porky blend rookchips toegevoegd. Roostertemp. zo rond de 140 C. Na 2h kerntemperatuur van 71 C.
Een kleine lading houtskool warm gestookt om snel de temperatuur richting de 230C te krijgen.
Spek gedraaid en 45' en verder laten garen tot een kerntemperatuur van 88 C. Ondertussen 2x gelakt.
Stukje babi pangang eraf gehaald en 10'onder folie laten rusten. Tijd genoeg om de nasi en de saus op te warmen
Voor diegene die het niet weten...Vergeet vooral de lekbak niet onder het spek te zetten.
Op verzoek van de mede-eters ben ik voor de show ff op de foto gegaan.
Gesneden, geproefd en opgediend met nasi simpel, atjar ketimoen, de saus, kroepoek en Spaten (niet op de foto).
Babi pangang adv de recepten van @Ewald . Zie elders op dit forum.
De vetlaag in het spek in gesneden en gerubt met kruidenmengsel ala recept. Vervolgens 20h in de koelkast open laten drogen.
Voor de variatie heb ik de recepten een klein beetje aangepast.
- Babi pangang op de vleeskant nog gelakt met een verfje bestaande uit 1 el ketjap Manis, 1 el zwarte soja saus, 2 tl Lingham's chilisaus en 1 el gember siroop.
- in de saus nog een pepertje verwerkt., aangevuld met 1 tl vijf kruidenpoeder
Q met kokosbriketten van Welkoop op temperatuur gebracht. Spek indirect met de vetkant naar boven op het rooster gelegd. Als uitprobeersel een envelop met porky blend rookchips toegevoegd. Roostertemp. zo rond de 140 C. Na 2h kerntemperatuur van 71 C.
Een kleine lading houtskool warm gestookt om snel de temperatuur richting de 230C te krijgen.
Spek gedraaid en 45' en verder laten garen tot een kerntemperatuur van 88 C. Ondertussen 2x gelakt.
Stukje babi pangang eraf gehaald en 10'onder folie laten rusten. Tijd genoeg om de nasi en de saus op te warmen
Voor diegene die het niet weten...Vergeet vooral de lekbak niet onder het spek te zetten.

Op verzoek van de mede-eters ben ik voor de show ff op de foto gegaan.

Gesneden, geproefd en opgediend met nasi simpel, atjar ketimoen, de saus, kroepoek en Spaten (niet op de foto).
Laatst bewerkt: