Groot stuk buikspek, in 2 gesneden.
Beide zijn met appelhout onder de 100 graden in de weber verdwenen.
Ik schat een uur of 2.
Uiteindelijk 1 in de lak gezet en de ander gekruid met newspaper rub (peper/zout en beperkte hoeveelheid chiliflakes).
De lak bestond uit Japanse soja saus, balsamico azijn, vers appelsap van eigen appels, honing, geperste knoflook, fijngesneden ingelegde gember van de sushi tent (Ik had geen gewone gember), chipotle poeder, peper en zout.
Samen even door de keukenmachine.
Even affakkelen om de overkant nog wat krokanter te krijgen.
Het had uiteindelijk iets langer op hogere temp. mogen verblijven om wat meer van het vet uit te renderen.
Maar het resultaat was voor beide ontzettend mooi.
Morgen restjes met brood
Beide zijn met appelhout onder de 100 graden in de weber verdwenen.
Ik schat een uur of 2.
Uiteindelijk 1 in de lak gezet en de ander gekruid met newspaper rub (peper/zout en beperkte hoeveelheid chiliflakes).
De lak bestond uit Japanse soja saus, balsamico azijn, vers appelsap van eigen appels, honing, geperste knoflook, fijngesneden ingelegde gember van de sushi tent (Ik had geen gewone gember), chipotle poeder, peper en zout.
Samen even door de keukenmachine.
Even affakkelen om de overkant nog wat krokanter te krijgen.
Het had uiteindelijk iets langer op hogere temp. mogen verblijven om wat meer van het vet uit te renderen.
Maar het resultaat was voor beide ontzettend mooi.
Morgen restjes met brood
