- Berichten
- 2.982
Na of eigenlijk tijdens het succes van de porkstrami ben ik gelijk begonnen met pastrami te maken.
Ik had maar de helft van de pekel gebruikt voor de porkstrami, dus wilde gelijk de rest gebruiken voor de pastrami.
Wederom een klein stukje brisket van 800 gram. Hetgeen eigenlijk meer dan groot genoeg is , zodat ik niet het hele jaar pastrami hoef te eten en ik het vaker kan maken natuurlijk
.
Dus gewoon hetzelfde recept en dezelfde manier van pekelen.
Ik had alleen 1 foutje gemaakt. Porkstrami moest 4 dagen pekelen en volgens de recepten pastrami 14 dagen. Daar kwam ik dus achter toen het kern 73 graden onderweg was
.
Enfin, 4,5 dag pekelen, 6 uur ontzouten.
En het resultaat mag er wat mij betreft wezen. Je ziet dat ik net een dag pekelen te kort kom, maar was toch erg lekker.
Mijn voorkeur? Dan toch echt pastrami

.
Ik had maar de helft van de pekel gebruikt voor de porkstrami, dus wilde gelijk de rest gebruiken voor de pastrami.
Wederom een klein stukje brisket van 800 gram. Hetgeen eigenlijk meer dan groot genoeg is , zodat ik niet het hele jaar pastrami hoef te eten en ik het vaker kan maken natuurlijk

Dus gewoon hetzelfde recept en dezelfde manier van pekelen.
Ik had alleen 1 foutje gemaakt. Porkstrami moest 4 dagen pekelen en volgens de recepten pastrami 14 dagen. Daar kwam ik dus achter toen het kern 73 graden onderweg was


Enfin, 4,5 dag pekelen, 6 uur ontzouten.
En het resultaat mag er wat mij betreft wezen. Je ziet dat ik net een dag pekelen te kort kom, maar was toch erg lekker.
Mijn voorkeur? Dan toch echt pastrami


