Marcdepark
Stoker
- Berichten
- 300
Hallo allemaal,
Aankomend weekend staan er weer eens tootsie pork steaks op het bbq-programma.
Heb deze al verschillende keren gemaakt, de 1e keer helemaal volgens het recept van noskos (https://www.bbq-nl.com/pork-steaks/)
Schot in de roos, echt zo lekker, echter kreeg ik van de kinderen wel een opmerking dat deze nogal stevig in de peper zat, beetje "te" zeg maar.
De 2e keer iets rustiger aan gedaan met de peper en het rookhout aangepast naar 1xEiken +2xKers.
Vond ze toen iets subtieler van smaak, ook kregen de steaks een mooie donkerrode kleur.
Nog steeds de echte lekker bbq-smaak maar wel meer naar onze eigen smaak.
Nu heb ik a.s. zondag dus weer een bbq staan en ben ik van plan het recept weer iets aan te passen.
Wellicht enkel met kersen rookhout en iets van een rub i.p.v. enkel zout en peper.
Nu vraag ik me af of er meerdere forumleden zijn die al eens hebben geëxperimenteerd met een aangepaste versie van het "standaard" recept en me kunnen voorzien van tips voor aankomend weekend?
ps. heb een foto toegevoegd van de 2e keer pork steaks, dus met minder peper en kersen rookhout
Aankomend weekend staan er weer eens tootsie pork steaks op het bbq-programma.
Heb deze al verschillende keren gemaakt, de 1e keer helemaal volgens het recept van noskos (https://www.bbq-nl.com/pork-steaks/)
Schot in de roos, echt zo lekker, echter kreeg ik van de kinderen wel een opmerking dat deze nogal stevig in de peper zat, beetje "te" zeg maar.
De 2e keer iets rustiger aan gedaan met de peper en het rookhout aangepast naar 1xEiken +2xKers.
Vond ze toen iets subtieler van smaak, ook kregen de steaks een mooie donkerrode kleur.
Nog steeds de echte lekker bbq-smaak maar wel meer naar onze eigen smaak.
Nu heb ik a.s. zondag dus weer een bbq staan en ben ik van plan het recept weer iets aan te passen.
Wellicht enkel met kersen rookhout en iets van een rub i.p.v. enkel zout en peper.
Nu vraag ik me af of er meerdere forumleden zijn die al eens hebben geëxperimenteerd met een aangepaste versie van het "standaard" recept en me kunnen voorzien van tips voor aankomend weekend?
ps. heb een foto toegevoegd van de 2e keer pork steaks, dus met minder peper en kersen rookhout