- Berichten
- 5.120
Och een mens moet toch wat in zijn vakantie. Aangezien met niet naar Indonesië kunnen, maar thuis aan de slag gegaan.
- Ajam en Babi saté gemaakt uit het boek Indo Stok, nl saté babi dido en saté ayam ambal
- Garnalen saté ergens van het www geplukt, zie https://coquinaria.nl/sateh-met-drie-marinades/
- Daging pandang pedis,
- Ajam opor,
- Lontong uit het zakje,
- Fried rice uit de wok op de Q, (no pictures)
- Pittige boontjes uit de keuken
- Ketjap sambal met pinda's,
- Pittige pinda saus uit het boek Indo Stok
- en nog wat kleinigheidjes
Voorbereiding:
- Ivm de gasten en de veranderde eigen smaak het aantal pepers / rawits gehalveerd
- Tijd voor een vacumeermachientje
- ff een morgen woest doorwerken en dan tijd voor een gerstensapje
- Bedacht hoe ik eea doorlopend op 2 Q's bij de juiste temperatuur kan bereiden
Ajam Opor
- Bumbu aanbakken, kip aanbakken en dan samen met de overige ingrediënten in de stookfketel.
- Op beperkt vuurtje langzaam laten garen tezamen met de daging
Ik had er iets teveel kokosmelk bij gedaan. Wat langer in laten koken. Boterzacht resultaat met dito smaak.
Danging Panggang Pedis
- Deze in afwijking van het recept gemaakt van 1,1 kg ribeye aan het stuk. Normaliter gebruik ik dit voor een stuk bavette.
- Ingesmeerd met pittige bumbu, ingepakt en een nacht laten staan.
- Vlees langzaam laten garen. Bleef op gegeven moment steken. Blijk een vlies met vet dwars door het stuk vlees te lopen. Direct gelegd en anders getemperatuurd.
- Vleesje doorgegaard tot en kern van 54 C.
Totaal smaak viel wat tegen. Niet echt scherp. Kruiding onvoldoende ingetrokken. Maar de fijne garing maakte voor de gasten veel goed. Volgende keer eens kijken met minder dik stuk of eventueel injecteren.
Ivm Pluvius en Bachus heb ik weinig foto's van de ribeye
3 saté's.
- sateetjes uit de marinades gehaald en aan stokjes geprikt
- eerst de ajam saté gegaard, de rest al indirect op de Q
- vervolgens de babi en de unang.
Uiteraard begint het weer te regenen. De kleine Q onder het afdak (kunnen de gasten houtskool snuiven) en de grote onder de plu....
Bij de saté's de lontong, ketjap sambal en bumbu katjang pedis geserveerd. Uiteraard tezamen met enige biertjes.
Ivm de hongerklop en de gevolgde aanvalstactiek geen foto's van sateetjes op het bord.
Tja en dan nog een bordje met de gestoofde kip en het pittige rundvlees.
Korte samenvatting:
- Alles bij elkaar was dit ruim voldoende voor 4 man.
- Next time ben ik uitgedaagd om nog enige extra saté variaties te maken. Ook dat komt goed.
- Vanavond hoef ik niet te koken. voldoende kliekjes.

- Ajam en Babi saté gemaakt uit het boek Indo Stok, nl saté babi dido en saté ayam ambal
- Garnalen saté ergens van het www geplukt, zie https://coquinaria.nl/sateh-met-drie-marinades/
- Daging pandang pedis,
- Ajam opor,
- Lontong uit het zakje,
- Fried rice uit de wok op de Q, (no pictures)
- Pittige boontjes uit de keuken
- Ketjap sambal met pinda's,
- Pittige pinda saus uit het boek Indo Stok
- en nog wat kleinigheidjes
Voorbereiding:
- Ivm de gasten en de veranderde eigen smaak het aantal pepers / rawits gehalveerd
- Tijd voor een vacumeermachientje
- ff een morgen woest doorwerken en dan tijd voor een gerstensapje
- Bedacht hoe ik eea doorlopend op 2 Q's bij de juiste temperatuur kan bereiden
Ajam Opor
- Bumbu aanbakken, kip aanbakken en dan samen met de overige ingrediënten in de stookfketel.
- Op beperkt vuurtje langzaam laten garen tezamen met de daging
Ik had er iets teveel kokosmelk bij gedaan. Wat langer in laten koken. Boterzacht resultaat met dito smaak.
Danging Panggang Pedis
- Deze in afwijking van het recept gemaakt van 1,1 kg ribeye aan het stuk. Normaliter gebruik ik dit voor een stuk bavette.
- Ingesmeerd met pittige bumbu, ingepakt en een nacht laten staan.
- Vlees langzaam laten garen. Bleef op gegeven moment steken. Blijk een vlies met vet dwars door het stuk vlees te lopen. Direct gelegd en anders getemperatuurd.
- Vleesje doorgegaard tot en kern van 54 C.
Totaal smaak viel wat tegen. Niet echt scherp. Kruiding onvoldoende ingetrokken. Maar de fijne garing maakte voor de gasten veel goed. Volgende keer eens kijken met minder dik stuk of eventueel injecteren.
Ivm Pluvius en Bachus heb ik weinig foto's van de ribeye
3 saté's.
- sateetjes uit de marinades gehaald en aan stokjes geprikt
- eerst de ajam saté gegaard, de rest al indirect op de Q
- vervolgens de babi en de unang.
Uiteraard begint het weer te regenen. De kleine Q onder het afdak (kunnen de gasten houtskool snuiven) en de grote onder de plu....

Bij de saté's de lontong, ketjap sambal en bumbu katjang pedis geserveerd. Uiteraard tezamen met enige biertjes.
Ivm de hongerklop en de gevolgde aanvalstactiek geen foto's van sateetjes op het bord.
Tja en dan nog een bordje met de gestoofde kip en het pittige rundvlees.
Korte samenvatting:
- Alles bij elkaar was dit ruim voldoende voor 4 man.
- Next time ben ik uitgedaagd om nog enige extra saté variaties te maken. Ook dat komt goed.
- Vanavond hoef ik niet te koken. voldoende kliekjes.

