- Berichten
- 1.437
Het lezen van dit forum bracht de inspiratie voor dit gerecht. De To-Q-lijst lijkt bij ieder bezoek aan dit fantastisch medium aan te groeien.
Gisteren de voorbereidingen getroffen om voor de eerste maal een varkenshaasje te vlinderen, te vullen en op te binden.
De vulling gemaakt met kruiden roomkaas (stijl Boursin), fijngesnipperde uitje, fijngesneden gegrilde paprika, hamblokjes, panko, wat peterselie (uit een potje, toen ik om boodschappen ging was er geen verse peterselie voorhanden)en een beetje room.
Vervolgens voor de allereerste keer een varkenshaasje proberen te vlinderen (zal toch nog een aantal maal moeten oefenen)
Dan het vlees bestrooid met een zelfgemaakte sweet&spicy rub en vervolgens de vulling er royaal op aangebracht (misschien iets te royaal
)
De volgende stap: het proberen mooi op te rollen en nog eens bestrooien met rub en voorzien van een laagje bacon.
De volgende stap, was ook nieuw voor mij, dus ff Google geraadpleegd hoe ik dit best aanpakte. Het resultaat viel mee maar er is nog ruimte voor verbetering.
Nadien het geheel ingepakt in plastic folie en een nachtje laten rusten in de koelkast.
Vandaag de Q aangestoken en op 110⁰ laten komen en een paar chuncks appelhout toegevoegd.
Dit mooi laten roken tot de kerntemperatuur 50⁰ had, mooie verkleuring van het roken.
Op het baconjasje werd nog een laagje Sweet Baby Ray´s Original barbecuesaus aangebracht en de temperatuur opgevoerd naar 125⁰
De barbecuesaus mooi laten drogen en karameliseren, een half uur later zat de kerntemperatuur aan 60⁰, tijd om het vlees van de Q te halen en nog een 10-tal minuten laten rusten.
De plakken gevulde varkenshaas werden geserveerd met gebakken aardappelen, gestoomde bloemkool en bechamelsaus.
We hebben lekker gegeten en een gevulde varkenshaas zal hier vaker op het menu komen te staan.
Gisteren de voorbereidingen getroffen om voor de eerste maal een varkenshaasje te vlinderen, te vullen en op te binden.
De vulling gemaakt met kruiden roomkaas (stijl Boursin), fijngesnipperde uitje, fijngesneden gegrilde paprika, hamblokjes, panko, wat peterselie (uit een potje, toen ik om boodschappen ging was er geen verse peterselie voorhanden)en een beetje room.
Vervolgens voor de allereerste keer een varkenshaasje proberen te vlinderen (zal toch nog een aantal maal moeten oefenen)
Dan het vlees bestrooid met een zelfgemaakte sweet&spicy rub en vervolgens de vulling er royaal op aangebracht (misschien iets te royaal

De volgende stap: het proberen mooi op te rollen en nog eens bestrooien met rub en voorzien van een laagje bacon.
De volgende stap, was ook nieuw voor mij, dus ff Google geraadpleegd hoe ik dit best aanpakte. Het resultaat viel mee maar er is nog ruimte voor verbetering.
Nadien het geheel ingepakt in plastic folie en een nachtje laten rusten in de koelkast.
Vandaag de Q aangestoken en op 110⁰ laten komen en een paar chuncks appelhout toegevoegd.
Dit mooi laten roken tot de kerntemperatuur 50⁰ had, mooie verkleuring van het roken.
Op het baconjasje werd nog een laagje Sweet Baby Ray´s Original barbecuesaus aangebracht en de temperatuur opgevoerd naar 125⁰
De barbecuesaus mooi laten drogen en karameliseren, een half uur later zat de kerntemperatuur aan 60⁰, tijd om het vlees van de Q te halen en nog een 10-tal minuten laten rusten.
De plakken gevulde varkenshaas werden geserveerd met gebakken aardappelen, gestoomde bloemkool en bechamelsaus.
We hebben lekker gegeten en een gevulde varkenshaas zal hier vaker op het menu komen te staan.
Laatst bewerkt: