- Berichten
- 187
Gisteren een klassiek gerechtje maar dan op de BBQ! Scampi's diabolique, een van onze favorieten
- Scampi's gemarineerd in olijfolie met peper, lookpoeder, paprikapoeder en cayennepeper. Net voor ze op de grill gaan fleur de sel met tomaat en baslicum toegevoegd
voor de saus (2 pers):
- Halve rode ui
- Halve paprika
- 3 teentjes look
- Peper en fleur de sel (met tomaat en basilicum)
- 1 pikante peper, 2 kunnen ook
- 2 eetlepels tomatenpuree
- Witte wijn
- Room
- Groentenbouillon
Het plan was om briketten te gebruiken maar dan toch maar houtskool gebruikt, even kijken hoeveel dit de smaakbeleving opwaardeerd.
Eerst goed de ajuin en paprika aanstoven, eens alles aan het sudderen is kan je de look (opgepast dat deze niet verbrand) en de pikante peper(s) toevoegen.
Erna kan je de tomatenpuree en wijn toevegen. Eens de wijn goed is ingekookt kan je de bouillon toevoegen en laat je dit nog wat inkoken.
Als de saus klaar is kunnen de scampi's erop! Op dit moment werk ik de saus af met room.
Een beetje peterselie en ciabata en smullen maar!
Het was top, een van de beste keren dat ik dit gerecht heb gemaakt! Zeker met de match Portugal - Duitsland tijdens de kooksessie naast de Q.
Dingen die ik nog anders zou doen volgende keer:
- ipv groentenbouillon -> Bisque d'homard
- wat verse tomaatjes nog erbij voor aan te stoven met de ajuin en paprika
- toch 2 pepertjes erin (hou van pikant)

- Scampi's gemarineerd in olijfolie met peper, lookpoeder, paprikapoeder en cayennepeper. Net voor ze op de grill gaan fleur de sel met tomaat en baslicum toegevoegd
voor de saus (2 pers):
- Halve rode ui
- Halve paprika
- 3 teentjes look
- Peper en fleur de sel (met tomaat en basilicum)
- 1 pikante peper, 2 kunnen ook
- 2 eetlepels tomatenpuree
- Witte wijn
- Room
- Groentenbouillon
Het plan was om briketten te gebruiken maar dan toch maar houtskool gebruikt, even kijken hoeveel dit de smaakbeleving opwaardeerd.
Eerst goed de ajuin en paprika aanstoven, eens alles aan het sudderen is kan je de look (opgepast dat deze niet verbrand) en de pikante peper(s) toevoegen.
Erna kan je de tomatenpuree en wijn toevegen. Eens de wijn goed is ingekookt kan je de bouillon toevoegen en laat je dit nog wat inkoken.
Als de saus klaar is kunnen de scampi's erop! Op dit moment werk ik de saus af met room.
Een beetje peterselie en ciabata en smullen maar!
Het was top, een van de beste keren dat ik dit gerecht heb gemaakt! Zeker met de match Portugal - Duitsland tijdens de kooksessie naast de Q.
Dingen die ik nog anders zou doen volgende keer:
- ipv groentenbouillon -> Bisque d'homard
- wat verse tomaatjes nog erbij voor aan te stoven met de ajuin en paprika
- toch 2 pepertjes erin (hou van pikant)