- Berichten
- 10.082
Beste bbq collega's,
Hier in huis is een eendenborstje een graag gezien gerecht. Snel, makkelijk en vooral heel erg lekker. Bijna altijd naturel met enkel wat zeezout voor de liefhebber.
Maar deze keer eens wat anders geprobeerd. Even gezocht op het www en een receptje tegen gekomen van eendenborst gemarineerd in teriyakisaus. Meeste ingredienten in huis, dus gaan met die banaan.
teriyakisaus:
125ml sojasaus
60gr bruine basterdsuiker
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 eetlepel maizena opgelost in 2 el water
een restje selderijnblaadjes die nog over waren
gooi alles bij elkaar in een pannetje behalve de maizena oplossing en laat het even een paar minuutjes pruttelen om de smaken te laten intrekken. Daarna de maizena oplossing erbij en blijven roeren tot je een dikke appelstroop-achtige substantie krijgt. Laten afkoelen.
laat de eendenborst als de saus is afgekoeld een uurtje in de saus marineren. daarna indirect garen op de bbq tot een kern van ca 55gr.
eet smakelijk
De foto's
Voorbereiden van de saus, samen met dochterlief. Iets met opvoeden
En zo ziet het er dan uit na het inkoken
nu flitst het door mijn hoofd om dit eens te verwisselen met appelstroop


De eendenborstjes marineren in een ziplock
En hoppa, daar gaan we
Kiek em roooookuh
En klaar. Vlug naar de keuken, want het ruikt heerlijk en ik barst van de honger en nieuwsgierigheid naar de smaak
Wat ruikt dit heerlijk
Op het bordje
Wat een heerlijk gerecht is dit. De teriyakisaus gaan we nog heel vaak gebruiken. Topsaus
Dank voor het kijken
Rick
Hier in huis is een eendenborstje een graag gezien gerecht. Snel, makkelijk en vooral heel erg lekker. Bijna altijd naturel met enkel wat zeezout voor de liefhebber.
Maar deze keer eens wat anders geprobeerd. Even gezocht op het www en een receptje tegen gekomen van eendenborst gemarineerd in teriyakisaus. Meeste ingredienten in huis, dus gaan met die banaan.
teriyakisaus:
125ml sojasaus
60gr bruine basterdsuiker
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 eetlepel maizena opgelost in 2 el water
een restje selderijnblaadjes die nog over waren

gooi alles bij elkaar in een pannetje behalve de maizena oplossing en laat het even een paar minuutjes pruttelen om de smaken te laten intrekken. Daarna de maizena oplossing erbij en blijven roeren tot je een dikke appelstroop-achtige substantie krijgt. Laten afkoelen.
laat de eendenborst als de saus is afgekoeld een uurtje in de saus marineren. daarna indirect garen op de bbq tot een kern van ca 55gr.
eet smakelijk
De foto's
Voorbereiden van de saus, samen met dochterlief. Iets met opvoeden

En zo ziet het er dan uit na het inkoken
nu flitst het door mijn hoofd om dit eens te verwisselen met appelstroop



De eendenborstjes marineren in een ziplock
En hoppa, daar gaan we
Kiek em roooookuh
En klaar. Vlug naar de keuken, want het ruikt heerlijk en ik barst van de honger en nieuwsgierigheid naar de smaak
Wat ruikt dit heerlijk
Op het bordje
Wat een heerlijk gerecht is dit. De teriyakisaus gaan we nog heel vaak gebruiken. Topsaus

Dank voor het kijken
Rick