- Berichten
- 547
Elke dag scroll ik vrolijk en enthousiast door dit mooie forum! Echter viel me na elke post van mezelf iets op. Ik vond Tokkie zo alleen zitten onderaan mijn Posts. Het bleef aan me knagen. Dat arme ding, helemaal alleen. Daar kon deze jongeman toch zeker wel verandering in brengen?!
Welnu! Met mijn, die dag verkregen waardebon na aanleiding van winst in de fotowedstrijd, een mooi stuk Boston Butt besteld bij Beef & Steak van net geen 3kg.
Het idee om weer eens PP te maken, dit keer inclusief fotoverslag, was geboren! Hier nog even in de shoutbox om hulp gevraagd betreffende het berijden, uh, bereiden (Jezus wat slecht
) van de Butt, aangezien ik als richtlijn @noskos zijn wedstrijd PP wilde gebruiken.
Allereerst een bbqsausje gemaakt voor de Glaze enzo. Mijn huidige favo in sausjes is op het moment Tamarinde Pasta
Geeft een heel andere dimensie aan de saus, NJAM!
Door met de Injectiemix en de BB in de rub te laten doen genieten. Ik had nachtdienst, dus bedacht me dit nu (uurtje of 1900) te doen. Kon de boel lekker rusten en intrekken in de koelkast. Bastard alvast voorbereidt, kon ik die uit werk (04:40) direct aansteken
Ja, man with a plan 
M’n souschefje vindt dat injecteren altijd machtig mooi. Die er bij geroepen en gaan met die banaan!
Hatseflats! Lekker in het Frankie’s Pork Prank rubke, dé all time favourite hier in huis. Kan de hele kruidenla wel leeg kieperen in den container
Na die kleine al op bedje te hebben gelegd, mocht deze flinke jongen ook een nachtje gaan slapen, in de koelkast uiteraard. Ik ben werken!
04:00 was ik thuis, WEEEEEEKEND! Man, wat lekker. Het begint langzaam licht te worden, tis nog aangenaam buiten, de vogeltjes beginnen al te fluiten, het knisperen van het houtskool in de Bastard, blikje vreugde erbij. Geluksmomentje was dat wel, poe!
Toen de Bastard op temperatuur was (rond de 120), mocht BB erop (minus het dekentje, goochemerd) tezamen met 2 chunks appelhout.
Meater erin, dekseltje dicht en voor mij; oogjes dicht. 6 uurtjes slaap pakken en dan maar eens zien waar dit projectje strand. Tot dan!
11:00 uur ging de wekker. Nu heb ik normaal gesproken wel wat moeite, lees; Mister Snooze, met uit het nestje rollen, maar met de PP in het vooruitzicht ging het toch opmerkelijk makkelijker
Kopje koffie, en maar eens kijken hij BB er bij lag. Och, jongens, lekker man! De temperatuur was 77 graden. En er had zich al een mooi kleurtje rondom het vlees getrokken. Het was liefde op het eerste gezicht!
Bij dit feestje hoort een Glaze-je (de grappen zijn niet aan te slepen in deze post… de goeie iig
), dus dat doen we maar dan he! De BBQsaus tezamen met appelsap, honing, worcestershire saus en cola aangemaakt. Kwasten maar! Wat een geuren mensen, hatsé!
Volgens @noskos’ recept nu nog even 2 uurtjes laten liggen op de Bastard en dan stevig inpakken. De beste man schijnt er verstand van te hebben, dan kun je maar beter luisteren, nietwaar?
2 uur verder,
Inpakken die bende! Wel een heerlijk ruikende bende
Na ongeveer een uurtje was hij op 90 graden. Met een pen erin geprikt, wat de volgende conclusie gaf;
<- das boter. Als in boterzacht 
Na wéér een periode van wachten (uurtje in nieuwe folie, juices *jord stem* opgevangen voor de eindsaus en opnieuw ingepakt en in koelbox), mocht dan ein-de-lijk het pullen beginnen.
Ik had 2 keer eerder een PP gemaakt. Beide van procureur. Dit was de eerste van Boston Butt. Welnu jongens en meisjes, dit was em hoor! Man, man, man, vrouw, vrouw, vrouw! Wat een heerlijkheid. Botermals, mooie rookring In alle eerlijkheid, de eindsaus zou ik bijna (lees bijna) niet hoeven te gebruiken, qua smaak. Heerlijkheid alom!! De volgende foto’s spreken voor zich
Ja, ik weet het, LEKKER MAN!
Nu had ik op het boodschappenlijstje van aankomende week PP gezet, daar mijn vrouw dacht van; Ah, René heeft die maaltijd al in huis… Da was dus niet zo.
Dan maar (ipv een heerlijke wrap of bolletje) aardappels met boontjes erbij geserveerd. Oer-Hollands! De eindsaus heb ik als jus gebruikt, dikke tip!
Het was stil aan tafel, in de goede zin van het woord. Niets mooier dan dat, mensen laten genieten van je zelfgemaakte voedsel! Wat een oermens ben ik toch
Morgenavond de restanten mee naar een (hopelijk) leuke wedstrijd van ons Oranje!
️
Tot de volgende keer!
Ik hoop dan met een Tokkie
onder m’n Posts vergezeld door Knorrie 
Welnu! Met mijn, die dag verkregen waardebon na aanleiding van winst in de fotowedstrijd, een mooi stuk Boston Butt besteld bij Beef & Steak van net geen 3kg.
Het idee om weer eens PP te maken, dit keer inclusief fotoverslag, was geboren! Hier nog even in de shoutbox om hulp gevraagd betreffende het berijden, uh, bereiden (Jezus wat slecht

Allereerst een bbqsausje gemaakt voor de Glaze enzo. Mijn huidige favo in sausjes is op het moment Tamarinde Pasta

Door met de Injectiemix en de BB in de rub te laten doen genieten. Ik had nachtdienst, dus bedacht me dit nu (uurtje of 1900) te doen. Kon de boel lekker rusten en intrekken in de koelkast. Bastard alvast voorbereidt, kon ik die uit werk (04:40) direct aansteken


M’n souschefje vindt dat injecteren altijd machtig mooi. Die er bij geroepen en gaan met die banaan!
Hatseflats! Lekker in het Frankie’s Pork Prank rubke, dé all time favourite hier in huis. Kan de hele kruidenla wel leeg kieperen in den container

Na die kleine al op bedje te hebben gelegd, mocht deze flinke jongen ook een nachtje gaan slapen, in de koelkast uiteraard. Ik ben werken!
04:00 was ik thuis, WEEEEEEKEND! Man, wat lekker. Het begint langzaam licht te worden, tis nog aangenaam buiten, de vogeltjes beginnen al te fluiten, het knisperen van het houtskool in de Bastard, blikje vreugde erbij. Geluksmomentje was dat wel, poe!

Toen de Bastard op temperatuur was (rond de 120), mocht BB erop (minus het dekentje, goochemerd) tezamen met 2 chunks appelhout.
Meater erin, dekseltje dicht en voor mij; oogjes dicht. 6 uurtjes slaap pakken en dan maar eens zien waar dit projectje strand. Tot dan!
11:00 uur ging de wekker. Nu heb ik normaal gesproken wel wat moeite, lees; Mister Snooze, met uit het nestje rollen, maar met de PP in het vooruitzicht ging het toch opmerkelijk makkelijker

Kopje koffie, en maar eens kijken hij BB er bij lag. Och, jongens, lekker man! De temperatuur was 77 graden. En er had zich al een mooi kleurtje rondom het vlees getrokken. Het was liefde op het eerste gezicht!
Bij dit feestje hoort een Glaze-je (de grappen zijn niet aan te slepen in deze post… de goeie iig

Volgens @noskos’ recept nu nog even 2 uurtjes laten liggen op de Bastard en dan stevig inpakken. De beste man schijnt er verstand van te hebben, dan kun je maar beter luisteren, nietwaar?

2 uur verder,

Inpakken die bende! Wel een heerlijk ruikende bende



Na wéér een periode van wachten (uurtje in nieuwe folie, juices *jord stem* opgevangen voor de eindsaus en opnieuw ingepakt en in koelbox), mocht dan ein-de-lijk het pullen beginnen.
Ik had 2 keer eerder een PP gemaakt. Beide van procureur. Dit was de eerste van Boston Butt. Welnu jongens en meisjes, dit was em hoor! Man, man, man, vrouw, vrouw, vrouw! Wat een heerlijkheid. Botermals, mooie rookring In alle eerlijkheid, de eindsaus zou ik bijna (lees bijna) niet hoeven te gebruiken, qua smaak. Heerlijkheid alom!! De volgende foto’s spreken voor zich
Ja, ik weet het, LEKKER MAN!

Nu had ik op het boodschappenlijstje van aankomende week PP gezet, daar mijn vrouw dacht van; Ah, René heeft die maaltijd al in huis… Da was dus niet zo.
Dan maar (ipv een heerlijke wrap of bolletje) aardappels met boontjes erbij geserveerd. Oer-Hollands! De eindsaus heb ik als jus gebruikt, dikke tip!

Het was stil aan tafel, in de goede zin van het woord. Niets mooier dan dat, mensen laten genieten van je zelfgemaakte voedsel! Wat een oermens ben ik toch


Tot de volgende keer!
Ik hoop dan met een Tokkie


Laatst bewerkt: