- Berichten
- 50
Hi, zaterdag de eerste keer wat klaar gemaakt op de BBQ, omdat dit de eerste keer was, dacht ik ‘simpel beginnen’.
De bbq was in de ochtend gekomen, heb ik samen met mijn dochter in elkaar gezet, en toen ‘de fik erin’ - klooien met vuur blijft leuk! Voordat ik met het daadwerkelijke bbq-en begon heb ik eerst, conform de aanbevelingen van Bastard, de bbq niet te hoog gezet. Wat redelijk makkelijk om de temperatuur rond de 110 graden te houden. De diverse filmpjes die ik op internet heb gezien ging het aanmaken met een ‘wokkel’ makkelijk, 10 minuten wachten en toen de dome naar beneden om op de juiste temperatuur te komen. Ook viel het mij op hoe weinig de onderste schuif open moet, echt een heel klein stukje! Toen de bbq ongeveer 2 uur rond de 110 graden was kon ik beginnen met het daadwerkelijke menu. Eerst het spek uitbakken met indirecte warmte. Daarna de plate setter eruit gehaald (blij dat ik bij de Welkoop nog een paar handschoenen had gehaald), en toen de hamburgers erop. Doordat er wat vet van de hamburgers druppelde kreeg ik wel wat vuur, toen maar snel de dome naar beneden zodat ik had gelezen. De laatste minuut de hamburgers voorzien van een plakje Cheddar, en smullen maar. Family was zeer tevreden, op naar het volgende bbq avontuur!
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
De bbq was in de ochtend gekomen, heb ik samen met mijn dochter in elkaar gezet, en toen ‘de fik erin’ - klooien met vuur blijft leuk! Voordat ik met het daadwerkelijke bbq-en begon heb ik eerst, conform de aanbevelingen van Bastard, de bbq niet te hoog gezet. Wat redelijk makkelijk om de temperatuur rond de 110 graden te houden. De diverse filmpjes die ik op internet heb gezien ging het aanmaken met een ‘wokkel’ makkelijk, 10 minuten wachten en toen de dome naar beneden om op de juiste temperatuur te komen. Ook viel het mij op hoe weinig de onderste schuif open moet, echt een heel klein stukje! Toen de bbq ongeveer 2 uur rond de 110 graden was kon ik beginnen met het daadwerkelijke menu. Eerst het spek uitbakken met indirecte warmte. Daarna de plate setter eruit gehaald (blij dat ik bij de Welkoop nog een paar handschoenen had gehaald), en toen de hamburgers erop. Doordat er wat vet van de hamburgers druppelde kreeg ik wel wat vuur, toen maar snel de dome naar beneden zodat ik had gelezen. De laatste minuut de hamburgers voorzien van een plakje Cheddar, en smullen maar. Family was zeer tevreden, op naar het volgende bbq avontuur!




Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk