- Berichten
- 236
Vandaag lekker wat Grieks... Zonnetje kwam geregeld door alleen de wind was Nederlands en zocht daardoor regelmatig even schuil in de keuken.
Souvlaki:
500 gram varkenshaas uur of 5 gemarineerd in sap van een halve citroen, extra vierge olijfolie, 1 bolknoflookje, rode ui in stukken, 3tl oregano, 1 tl tijm en gemalen zwarte peper en zout op gevoel.
Champignons:
250 gr witte champignons in skillet gebakken met ruim roomboter, gesnipperde witte ui. Iets later toegevoegd, 1tl oregano, halve rode peper. Enkele maal beetje water toegevoegd. En laatste 5 minuten gekruimelde feta er over laten smelten.
Dit alles geserveerd met naan-broodjes (bevallen mij beter als supermarkt pita's), groentjes (komkommer, tomaat), feta en zelfgemaakt tzatziki.
Tzatziki:
6 ruime eetlepels Griekse Yoghurt (10%), halve komkommer geraspt en met zout uit laten lekken, 1 teen fijngemalen knoflook, 3/4e tl gedroogde dille, 1/4 tl gedroogde munt. Sap van kwart citroen. Vers gemalen peper. (Zout niet meer nodig vanwege het zout op de komkommers) en om af te maken 1.5 eetlepel goede extra vierge olijfolie.
Het smaakte eigenlijk meer als goed! IPA'tje deed het er ook (weer) goed bij....
Bedankt voor het lezen....
Souvlaki:
500 gram varkenshaas uur of 5 gemarineerd in sap van een halve citroen, extra vierge olijfolie, 1 bolknoflookje, rode ui in stukken, 3tl oregano, 1 tl tijm en gemalen zwarte peper en zout op gevoel.
Champignons:
250 gr witte champignons in skillet gebakken met ruim roomboter, gesnipperde witte ui. Iets later toegevoegd, 1tl oregano, halve rode peper. Enkele maal beetje water toegevoegd. En laatste 5 minuten gekruimelde feta er over laten smelten.
Dit alles geserveerd met naan-broodjes (bevallen mij beter als supermarkt pita's), groentjes (komkommer, tomaat), feta en zelfgemaakt tzatziki.
Tzatziki:
6 ruime eetlepels Griekse Yoghurt (10%), halve komkommer geraspt en met zout uit laten lekken, 1 teen fijngemalen knoflook, 3/4e tl gedroogde dille, 1/4 tl gedroogde munt. Sap van kwart citroen. Vers gemalen peper. (Zout niet meer nodig vanwege het zout op de komkommers) en om af te maken 1.5 eetlepel goede extra vierge olijfolie.
Het smaakte eigenlijk meer als goed! IPA'tje deed het er ook (weer) goed bij....
Bedankt voor het lezen....








Laatst bewerkt: