BasBQ
Beef en Steak

Meatloaf

nickvd

Vuurmaker
Berichten
77
Vandaag een stukje Gehakt op de kamado gelegd. Ik hoopte mijn kamado large al binnen te hebben afgelopen weekend, maar helaas het moest nog op de 13 inch paste gelukkig net.

Ingrediënten in het recept :
Gehakt
Bread crums
Ei
Melk
Paprika
Rode ui
Knoflook
Babybell
Lekkere bbq kruidenmix
Bbq saus voor het aflakken

Eerst alles goed mixen, vervolgens de bodem gemaakt.
20210322_164807.jpg


Vervolgens de babybell er op.


20210322_164932.jpg



Dan afdekken met het gehakt en een bbq Sausje er over.
20210322_165831.jpg


Dan met een lekker blokje rookhout op de bbq circa 200 graden.
20210322_170048.jpg


Hier het resultaat. Hij is wat donker geworden. Gelukkig heeft dit de smaak niet verpest.

20210322_181752.jpg


En zo lag het op het bord

IMG_20210322_192543_511.jpg


Al met al een lekker gerecht voor de eerste keer met wat verbeterpunten.

-Tempratuur wat lager en een langere run. Hierdoor wat minder donker
- tussendoor nog een keer lakken voor nog meer bbq saus smaak
-de paprika kleiner snijden of weg laten. Maar de smaak was goed!
 
Mooi bordje!👌🏻 Zonde dat ie wat donker was, was ie wel sappig?
 
Mooi gemaakt, meatloaf kan je eindeloos variëren. Leuk om mee te spelen.
 
Lekker zo die meat loaf, op de 13 inch!
Ziet er goed uit hoor, heerlijk!
Hoop dat de large gauw binnen is voor je. 👍 🔥
 
lekker hoor. Is echt een perfect gerechtje, makkelijk en snel.
Maar waarom leg je hem op de folie/bakpapier? Zo pakt ie minder rook.

Dat donkere kan veroorzaakt worden door de suikers in je bbq saus icm de hoge temperatuur.
Ik zou volgende keer proberen om het te laten garen op ca 150gr en pas ca 10-15min voor tijd de meatloaf in te smeren met bbq saus.
Dan is tie waarschijnlijk minder donker en de saus smaak is duidelijker aanwezig.
 
lekker hoor. Is echt een perfect gerechtje, makkelijk en snel.
Maar waarom leg je hem op de folie/bakpapier? Zo pakt ie minder rook.

Dat donkere kan veroorzaakt worden door de suikers in je bbq saus icm de hoge temperatuur.
Ik zou volgende keer proberen om het te laten garen op ca 150gr en pas ca 10-15min voor tijd de meatloaf in te smeren met bbq saus.
Dan is tie waarschijnlijk minder donker en de saus smaak is duidelijker aanwezig.

Ja, denk te hoge tempratuur. Dat moet anders ;) ik had er folie onder, omdat het recept een rookplankje gebruikte,ik had niks om er onder te leggen. Alle spullen die ik heb zijn voor mijn grote kamado (die ik nog niet heb 😂). Kan hij ook direct op het rooster dan? Ik ga er in de toekomst nog mee variëren!
 
Ja, denk te hoge tempratuur. Dat moet anders ;) ik had er folie onder, omdat het recept een rookplankje gebruikte,ik had niks om er onder te leggen. Alle spullen die ik heb zijn voor mijn grote kamado (die ik nog niet heb 😂). Kan hij ook direct op het rooster dan? Ik ga er in de toekomst nog mee variëren!
ja hoor. gewoon direct op het rooster. wel zorgen dat je meatloaf een "stevig" pakketje is
en ik zou ook niet meteen in het begin al bbq saus erover smeren, pas tegen het einde. Dan krijgen de suikers geen kans om te verbranden
Je kan natuurlijk altijd een flinke scheut bbq saus door het gehakt mengen mocht je die extra smak toevoegen ;)
succes volgende keer.
 
Hij paste maar net 😉

Mooi kunnen oefen voor de volgende run.
Vraag me af of de babybell zullen gaan smelten, zijn toch stevige kaasjes
 
Met het zien van zo'n gehaktbrood loopt het water me in de mond.
Wordt hoog tijd dat ik ook weer eentje gaa maken.
 
Ziet er lekker uit.
Doet me er aan denken om het hier ook nog eens op het menu te plaatsen
 
Leuk gedaan met die Babybell. Krijg ook weer zin in z’n kaasbom. Altijd lekker.
 
Terug
Bovenaan Onderaan