BasBQ
Beef en Steak

Brood uit de DO

 

kruit17 Jeroen

Stoker
Berichten
291
1659178686377.png

Brood uit de DO. Tweede poging gisteren was het een beetje verbrand was de trivet vergeten.
ingrediënten
500 gram volkorenbrood
4 gram gist
400ml heet water
1tl zout
bakpapier

Bereiding
Doe het bloem gist zout en water in de kom en meng alles goed door elkaar.
Doe een stukje verhoutfolie over de kom en laat 2 uur staan.
Na 2 uur bestrooi je werkplek met bloem en haal het deeg uit de kom maak er een mooie bal van. leg de bal deeg op bakpapier en zet het in de voorverwarmde DO 220 graden.
Bak het brood af in 45 min bij een kern temp van 95 graden.
Eetsmakelijk

IMG_20210317_162533_241.jpg


IMG_20210317_162533_296.jpg


IMG_20210317_162533_193.jpg


IMG_20210317_162533_404.jpg


IMG_20210317_162533_148.jpg


IMG_20210317_162533_362.jpg


IMG_20210317_162533_326.jpg


Dit was de eerste poging

20210316_160312.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:
De tweede was beter neem ik aan? Bedankt voor het delen.
 
De tweede was beter neem ik aan? Bedankt voor het delen.
ja de tweede was heerlijk. de eerste was de eerste keer dat ik de DO gebruikte . Het is wel leren om de temo controle te houden maar een zeer leuke ervaring. echt een aanrader om met een DO te beginnen.
 
Ziet er al een heel stuk beter uit. Wellicht volgende keer het deeg spannen, vormen tot een bol. Hierdoor krijg je een mooiere korst. En wil je echt smaak, start dan een desem op. Ook is het proberen waard om geen warm water te nemen maar gewoon zo uit de koel uit de kraan. De rijstijd is dan wel veel langer meer de smaak zal vele melen lekkerder zijn. Omdat het gist tijd krijgt om te fermenteren.

Ik bak al jaren twee keer per week brood met roggemeel en volkorenmeel. Brood waar je met twee sneetjes genoeg hebt. Mijn desem is nu een aantal jaren oud en is een kwestie van onderhouden en koel wegzetten.
2020-10-30 19.31.26.jpg

Maar wat jij gemaakt hebt staat ook op mijn verlanglijst, een brood bakken op een bbq.
 
Ziet er al een heel stuk beter uit. Wellicht volgende keer het deeg spannen, vormen tot een bol. Hierdoor krijg je een mooiere korst. En wil je echt smaak, start dan een desem op. Ook is het proberen waard om geen warm water te nemen maar gewoon zo uit de koel uit de kraan. De rijstijd is dan wel veel langer meer de smaak zal vele melen lekkerder zijn. Omdat het gist tijd krijgt om te fermenteren.

Ik bak al jaren twee keer per week brood met roggemeel en volkorenmeel. Brood waar je met twee sneetjes genoeg hebt. Mijn desem is nu een aantal jaren oud en is een kwestie van onderhouden en koel wegzetten. Bekijk bijlage 17735
Maar wat jij gemaakt hebt staat ook op mijn verlanglijst, een brood bakken op een bbq.
dank je wel voor de tip. gaan we zeker proberen top
 
Ziet er al een heel stuk beter uit. Wellicht volgende keer het deeg spannen, vormen tot een bol. Hierdoor krijg je een mooiere korst. En wil je echt smaak, start dan een desem op. Ook is het proberen waard om geen warm water te nemen maar gewoon zo uit de koel uit de kraan. De rijstijd is dan wel veel langer meer de smaak zal vele melen lekkerder zijn. Omdat het gist tijd krijgt om te fermenteren.

Ik bak al jaren twee keer per week brood met roggemeel en volkorenmeel. Brood waar je met twee sneetjes genoeg hebt. Mijn desem is nu een aantal jaren oud en is een kwestie van onderhouden en koel wegzetten. Bekijk bijlage 17735
Maar wat jij gemaakt hebt staat ook op mijn verlanglijst, een brood bakken op een bbq.
Ik sluit me bij Kazango aan, een desembrood heeft zoveel meer smaak dan een gistbrood. Ik bak nu anderhalf jaar desembrood, gemiddeld twee broodjes per week. Laatst een keer een gistbrood gedaan maar dat was voor ons idee hartstikke smaakloos.
Nog een voordeel van desem is dat mensen met een glutenintolerantie meestal wel tegen desembrood kunnen.
 
Als er interesse is voor een desemstarter. Dan wil ik dit wel hier een recept plaatsen. Maar net als vlees, kwaliteit geeft smaak en succes. Dus koop ik mijn meel bij een molen. Laat maar weten of er interesse is.
is zeer interessant om dat te proberen. als u wilt graag een recept. super leuk
 
Ik ga mss eens een gekke vraag stellen. Ik heb nog maar 1 x met de DO gekookt en deze dus gewoon met platsetter in de kamado gezet. Wegens de circulatie van warmte, heeft het dan nut om er nog houtskool bovenop te leggen?
 
Zuurdesem, lekker. Een vriend van me is nu al een 4-tal maanden er volop mee bezig, maar die maakt het wel in de oven. Hij kweekt het zelf.
 
Terug
Bovenaan Onderaan