- Berichten
- 40
Goedendag,
Uiteraard was er niets mis met low-and-slow bereidingen op mijn Weber kettle. Mede door wat modificaties gaat dat altijd wel goed. Maar omdat ik ook zelf verse en droge worsten maak en rook (en vele andere smoezen heb bedacht), heb ik me toch een Smokey Mountain 47 van marktplaats cadeau gedaan. Gewoon omdat het leuk is. Zoeken naar de beste voor het minste en het ophalen geeft al veel plezier. En zo moet een hobby zijn.
Vorig weekend weekend uiteraard direct aangeslingerd. Gekozen voor pulled pork om het apparaat te leren kennen. Anderhalve kilo varkensnek (procureur) heerlijk gerookt met kokos briketten en appelhout. Keurig op 110 graden. Na drie uurtjes ingepakt in aluminium en uiteindelijk na 5,5 uur gereed verklaard bij 89 graden. De conclusie is duidelijk; het werkt als een tierelier, en de PP ging er wel in.
Mijn kookmaat Rino heeft nu ook een WSM47 gevonden, dus hopelijk binnenkort (als de corona weer 2 bezoekers toestaat) kunnen we weer echt los
Uiteraard was er niets mis met low-and-slow bereidingen op mijn Weber kettle. Mede door wat modificaties gaat dat altijd wel goed. Maar omdat ik ook zelf verse en droge worsten maak en rook (en vele andere smoezen heb bedacht), heb ik me toch een Smokey Mountain 47 van marktplaats cadeau gedaan. Gewoon omdat het leuk is. Zoeken naar de beste voor het minste en het ophalen geeft al veel plezier. En zo moet een hobby zijn.
Vorig weekend weekend uiteraard direct aangeslingerd. Gekozen voor pulled pork om het apparaat te leren kennen. Anderhalve kilo varkensnek (procureur) heerlijk gerookt met kokos briketten en appelhout. Keurig op 110 graden. Na drie uurtjes ingepakt in aluminium en uiteindelijk na 5,5 uur gereed verklaard bij 89 graden. De conclusie is duidelijk; het werkt als een tierelier, en de PP ging er wel in.
Mijn kookmaat Rino heeft nu ook een WSM47 gevonden, dus hopelijk binnenkort (als de corona weer 2 bezoekers toestaat) kunnen we weer echt los
