- Berichten
- 571
Beste BBQ`rs,
dit weekend stonden er Spare Ribs gepland.
Mijn idee was al een tijdje om dit ook eens aan het spit te proberen (ja, ja...daar gaan we weer
)
Dus hier gaan we dan !
Bbq opstoken, net zoals ik altijd zou doen zonder spit: aan één kant de kooltjes en dan in een hoekje aansteken zodat langzaam aan de rest mee gaat:
vervolgens het vliesje verwijderd van de spare ribs en in de rub gezet:
ziet er nu al goed uit toch ?!
bbq deze keer met de looftlighter aangestoken. Dat scheelt zoveel in rook en ging lekker snel.
als rookhout: wijn rookhout.
en daar gaan ze dan ! het was effe proppen, maar het past er op. Ben alleen benieuwd hoe het zo gaat als ik ze heb ingepakt in de folie. Of het dan ook nog allemaal past. Maar we gaan het zien:
rustig laten draaien nu:
mijn brikketten zijn op, dus zal nu wel wat vaker moeten bijvullen met de kolen.
het resultaat volgt uiteraard later vandaag nog. Proost alvast !
dit weekend stonden er Spare Ribs gepland.
Mijn idee was al een tijdje om dit ook eens aan het spit te proberen (ja, ja...daar gaan we weer

Dus hier gaan we dan !
Bbq opstoken, net zoals ik altijd zou doen zonder spit: aan één kant de kooltjes en dan in een hoekje aansteken zodat langzaam aan de rest mee gaat:
vervolgens het vliesje verwijderd van de spare ribs en in de rub gezet:
ziet er nu al goed uit toch ?!
bbq deze keer met de looftlighter aangestoken. Dat scheelt zoveel in rook en ging lekker snel.
als rookhout: wijn rookhout.
en daar gaan ze dan ! het was effe proppen, maar het past er op. Ben alleen benieuwd hoe het zo gaat als ik ze heb ingepakt in de folie. Of het dan ook nog allemaal past. Maar we gaan het zien:
rustig laten draaien nu:
mijn brikketten zijn op, dus zal nu wel wat vaker moeten bijvullen met de kolen.
het resultaat volgt uiteraard later vandaag nog. Proost alvast !