- Berichten
- 571
Beste BBQ`rs !!
na het succes van de Pizza aan het spit, stond de volgende uitdaging al weer klaar. We hadden nu de smaak te pakken en wilden ook graag eens Shoarma Calzone maken. Je raadt het al....ook aan het spit !
nog steeds niet zelf het deeg gemaakt omdat het een test was. Maar dat gaan we zeker ook nog eens doen.
Voor nu dus weer even makkelijk met kant-klaar-deeg.
Dit in de inmiddels bekende tredes (bakjes) gedaan.
Zoete paprika, gele paprika, champignons en uien gesneden.
Shoarma vlees in de pan aangebraden. Ik wilde dit eerst ook buiten doen, maar wat was het koud !!
paprika, champignons en uien toegevoegd.
het pizzadeeg lag dus al in de bakjes. Was bang dat ik het na het vullen niet heel in de bakjes zou krijgen.
eerst het deeg een beetje ingesmeerd met zelfgemaakte knoflook-olie ( 5 tenen knoflook uitknijpen in een bakje met olijfolie, niet moeilijker maken dan het is
)
kaas op het deeg, en vervolgens de inhoud uit de pan er op.
Deeg dicht vouwen, en waar nodig wat deeg weggeknipt met een schaar.
En op deze manier hebben we drie Calzones gemaakt.
foto`s zeggen meer:
bbq aansteken, rookhoutje deze keer appel, 200c, dit blijft toch altijd leuk om te doen:
deeg in de bakjes, beetje knoflook-olijfolie mix erop, kaas er op:
vullen met shoarma, paprika, champignons, uien en weer kaas:
dicht vouwen en in de bakjes gedaan:
voor het hele spit weer op de bbq gaat, buitenkant van de Calzones ingesmeerd met de knoflook-olijfolie mix:
kijk de knoflook mix er mooi op liggen, en dat ruikt zo goed !!
eventjes geduld nog, maar blijft een mooi plaatje:
en voor je het weet, is het al weer klaar:
ziet er toch goed uit ? net echt ! nogmaals wat knoflook-olijfolie mix erop gesmeerd zodat je de volgende dag er nog lekker naar ruikt
dit was weer goed gelukt ! de geur van de knoflook, de smaak....wauw !
wij gaan dus niet meer bestellen !


na het succes van de Pizza aan het spit, stond de volgende uitdaging al weer klaar. We hadden nu de smaak te pakken en wilden ook graag eens Shoarma Calzone maken. Je raadt het al....ook aan het spit !
nog steeds niet zelf het deeg gemaakt omdat het een test was. Maar dat gaan we zeker ook nog eens doen.
Voor nu dus weer even makkelijk met kant-klaar-deeg.
Dit in de inmiddels bekende tredes (bakjes) gedaan.
Zoete paprika, gele paprika, champignons en uien gesneden.
Shoarma vlees in de pan aangebraden. Ik wilde dit eerst ook buiten doen, maar wat was het koud !!

paprika, champignons en uien toegevoegd.
het pizzadeeg lag dus al in de bakjes. Was bang dat ik het na het vullen niet heel in de bakjes zou krijgen.
eerst het deeg een beetje ingesmeerd met zelfgemaakte knoflook-olie ( 5 tenen knoflook uitknijpen in een bakje met olijfolie, niet moeilijker maken dan het is

kaas op het deeg, en vervolgens de inhoud uit de pan er op.
Deeg dicht vouwen, en waar nodig wat deeg weggeknipt met een schaar.
En op deze manier hebben we drie Calzones gemaakt.
foto`s zeggen meer:
bbq aansteken, rookhoutje deze keer appel, 200c, dit blijft toch altijd leuk om te doen:
deeg in de bakjes, beetje knoflook-olijfolie mix erop, kaas er op:
vullen met shoarma, paprika, champignons, uien en weer kaas:
dicht vouwen en in de bakjes gedaan:
voor het hele spit weer op de bbq gaat, buitenkant van de Calzones ingesmeerd met de knoflook-olijfolie mix:
kijk de knoflook mix er mooi op liggen, en dat ruikt zo goed !!
eventjes geduld nog, maar blijft een mooi plaatje:
en voor je het weet, is het al weer klaar:
ziet er toch goed uit ? net echt ! nogmaals wat knoflook-olijfolie mix erop gesmeerd zodat je de volgende dag er nog lekker naar ruikt

dit was weer goed gelukt ! de geur van de knoflook, de smaak....wauw !
wij gaan dus niet meer bestellen !


