- Berichten
- 572
Hallo allemaal !
Graag stel ik mezelf en mijn barbecue aan jullie voor.
Na een tijdje hier mee gelezen te hebben, de stap genomen om mezelf aan te melden.
Ik ben begonnen met een Weber 57 Master Touch GBS. Vorig jaar hier fanatiek mee aan het bbq-en. Dat ging in het begin niet altijd even makkelijk....
Het werd wat eenvoudiger na de aanschaf van de Weber iGrill.
Omgevingstemperatuur en kerntemperatuur werden zo al wat makkelijker bereikt.
Maar ik stelde het alarm in, de igrill zou aangeven als de temperatuur te hoog of te laag werd, en ik werd hier toch wel behoorlijk zenuwachting van.
Hij bleef maar piepen ! Mede omdat ik nog niet zo handig was om de temperatuur constant te houden.
Na een aantal keren gaat dat veel beter en stel ik de wekker ook niet meer in. Ik kijk nu zelf af en toe op de app of het nog goed gaat en hoef niet veel meer bij te stellen.
Ondertussen al heel veel klaar gemaakt: picanha, picanha aan spit, beer can chicken, pulled pork, rib eye, spare ribs, nog een keer spare ribs, nog veel meer spare ribs !
De eerste keer waren de spare ribs super ! Daarna was het net effe anders, dus nog een keer proberen en nog maar een keer. We aten 3 keer in de week spare ribs.
Het moest en zou weer zo worden als de eerste keer. Nou dat lukt nu aardig.
Maar favoriet hier in huis is bavette rollade !
Ze noemen me thuis dan ook de grillmaster, maar dat komt meer omdat de rest zich er (nog) niet aan waagt. Ik heb ook nog heel veel te leren.
Ons gezin bestaat overigens uit man, vrouw en zoon.
Buiten koken bevalt ons prima en met een overkapping aan de schuur kan dit nu het hele jaar.
Naast de weber bezit ik ook een Joy Stove die ik alleen gebruik om op te koken. Ideaal ding ! Grillen op de bbq en kookpannetje op de stove.
KamaDO of KamaDON`T
vaak gedacht of ik een Kamado zou aanschaffen of niet. Door alle enthousiaste verhalen hier op dit forum lijkt met dat ook wel wat.
Maar ik heb nog zoveel te leren op mijn Weber, dat wil ik eerst goed onder de knie krijgen.
Tot ik nu in de winter een keer in de kou aan het stoeien was om de weber constant te houden. Uiteindelijk een kleine kamado aangeschaft !
Weer een hele andere manier van bbq en erg leuk om er bij te hebben. Voor ons 3-en groot genoeg. Oke, lange strenge spare-ribs passen er niet op, maar die maak ik dan maar wat kleiner !
Een grote kamado zal er vast nog wel eens komen, maar voor nu kan ik alle kanten op.
Verder heel veel bbq-boeken waar ik eigenlijk alleen nog maar door heen blader (de meeste gerechten haal ik van dit forum...).
Omdat ik toch wel vaak terug val in het oude vertrouwde (spare-ribs
, bavette, pulled pork) het voornemen genomen om nu eerst iets uit de bbq-boeken te maken.....(ik hoor het me nog zeggen...).
Daarnaast vind ik het een kunst om alles tegelijk af te krijgen (hoofdgerecht en bijgerechten). We blijven oefenen.
Ik hoop hiermee ook een bijdrage op dit forum te kunnen bieden en lees met veel plezier jullie berichten !
Remy
Graag stel ik mezelf en mijn barbecue aan jullie voor.
Na een tijdje hier mee gelezen te hebben, de stap genomen om mezelf aan te melden.
Ik ben begonnen met een Weber 57 Master Touch GBS. Vorig jaar hier fanatiek mee aan het bbq-en. Dat ging in het begin niet altijd even makkelijk....
Het werd wat eenvoudiger na de aanschaf van de Weber iGrill.
Omgevingstemperatuur en kerntemperatuur werden zo al wat makkelijker bereikt.
Maar ik stelde het alarm in, de igrill zou aangeven als de temperatuur te hoog of te laag werd, en ik werd hier toch wel behoorlijk zenuwachting van.
Hij bleef maar piepen ! Mede omdat ik nog niet zo handig was om de temperatuur constant te houden.
Na een aantal keren gaat dat veel beter en stel ik de wekker ook niet meer in. Ik kijk nu zelf af en toe op de app of het nog goed gaat en hoef niet veel meer bij te stellen.
Ondertussen al heel veel klaar gemaakt: picanha, picanha aan spit, beer can chicken, pulled pork, rib eye, spare ribs, nog een keer spare ribs, nog veel meer spare ribs !
De eerste keer waren de spare ribs super ! Daarna was het net effe anders, dus nog een keer proberen en nog maar een keer. We aten 3 keer in de week spare ribs.
Het moest en zou weer zo worden als de eerste keer. Nou dat lukt nu aardig.
Maar favoriet hier in huis is bavette rollade !
Ze noemen me thuis dan ook de grillmaster, maar dat komt meer omdat de rest zich er (nog) niet aan waagt. Ik heb ook nog heel veel te leren.
Ons gezin bestaat overigens uit man, vrouw en zoon.
Buiten koken bevalt ons prima en met een overkapping aan de schuur kan dit nu het hele jaar.
Naast de weber bezit ik ook een Joy Stove die ik alleen gebruik om op te koken. Ideaal ding ! Grillen op de bbq en kookpannetje op de stove.
KamaDO of KamaDON`T
vaak gedacht of ik een Kamado zou aanschaffen of niet. Door alle enthousiaste verhalen hier op dit forum lijkt met dat ook wel wat.
Maar ik heb nog zoveel te leren op mijn Weber, dat wil ik eerst goed onder de knie krijgen.
Tot ik nu in de winter een keer in de kou aan het stoeien was om de weber constant te houden. Uiteindelijk een kleine kamado aangeschaft !
Weer een hele andere manier van bbq en erg leuk om er bij te hebben. Voor ons 3-en groot genoeg. Oke, lange strenge spare-ribs passen er niet op, maar die maak ik dan maar wat kleiner !
Een grote kamado zal er vast nog wel eens komen, maar voor nu kan ik alle kanten op.
Verder heel veel bbq-boeken waar ik eigenlijk alleen nog maar door heen blader (de meeste gerechten haal ik van dit forum...).
Omdat ik toch wel vaak terug val in het oude vertrouwde (spare-ribs

Daarnaast vind ik het een kunst om alles tegelijk af te krijgen (hoofdgerecht en bijgerechten). We blijven oefenen.
Ik hoop hiermee ook een bijdrage op dit forum te kunnen bieden en lees met veel plezier jullie berichten !
Remy