BasBQ
Beef en Steak

.

Wat komt er op tafel dit jaar met kerst?

  • Rund

  • Kip

  • Vis

  • Varken

  • We laten ons verrassen bij familie

  • Gourmetten ;-P

  • Overige soorten vlees


De resultaten zijn alleen zichtbaar na stemmen.
varken niet toegestaan?
Of schaaldieren?

Krab, kreeft? => dat gaat onze keuze worden
 
  • Leuk
Waarderingen: Jet
Ik mis eigenlijk nog wat in de keuzes 🤔 varken, lam, eend, kalkoen😜
 
Bij ons vooraf een salade met gegrilde kipfilet, avocado en pesto enz.
Hoofdgerecht is ribeye met gebakken aardappelen, sperziebonen en stoofperen.
En ijs als nagerecht, maar nog onbekend hoe of wat precies.
 
Mag maar 2 keuzes doen. Maar hier is het:
- Bavette rollade
- Everzwijn
- zalm op rookplankje
- ribfingers
 
Weinig kans dat hier de bbq aan gaat. Het kerstdiner bemoei ik me nooit mee. Te druk met werken, werken en werken.
De schade halen we volgend jaar weer in .
 
Een Beenham, een Beef Wellington en misschien nog een pasteitje.
 
Kerst of kerstvakantie?
Het klinkt raar, maar door alle beperkingen heb ik nog geen zin om uitgebeid te koken.
Is normaal mijn geote uitlaatklep op het einde van het jaar.
 
Bij ons staat er een whole packer brisket op het menu.
 
Normaliter hebben wij 1 gang van het gehele diner, dit jaar moet het kleiner dus hebben we met mijn schoonouders een 6 gangen diner, waarvan 3 door ons, 3 niet.
wij hebben dit jaar dus; amuse, hoofdgerecht, kaasplank
schoonouders; voorgerecht, soep en nagerecht.

Amuse > pate omwikkeld met spek/geitenkaas bolletjes..
Al moet ik bekennen dat ik net een eigen gerookte kip-cocktail voorbij zag komen...............

Hoofdgerecht:
Licht gerookte ham, zalm van de plank, spruiten gratin, en nog ets van aardappel?

Kaasplank;
ja vanalles, maar in ieder geval mijn eigen rookkaas van vorige week :)
 
Hier gaan we gewoon heel de avond hapjes doen 😁
Op de BBQ:
  • Chicken wings
  • Moinkballs
  • Vlammetjes
  • Frikandelen burnt ends
  • Onion rings
  • Buikspek
  • Yakitori
  • Brushetta
Daarnaast waarschijnlijk nog wat ovenhapjes.
 
bereid op de bbq bedoel je toch?
black-guy-gif-star-trek.gif
 
Wij hebben dit jaar het hoofdgerecht "opgeeist". We hebben een stuk rib roast van 4 kg bij de slager in bestelling staan en zullen dit samen met wat groentes op de Bastard bereiden. 2e kerstdag doen we wat rustiger aan en 3e kerstdag gaan de spareribs op de bbq.
 
Minder mensen per dag betekend bij ons meerdere dagen kerst dit jaar. Vanaf kerstavond tm 3e kerstdag ga ik dit jaar gerechten bereiden op de kamado.

Kerstavond: hapjes (moinkballs etc.)
1e Kerstdag: runderrollade vd bovenbil
2e kerstdag: beercan chicken en groente vd grill
3e kerstdag: Canette filet

Succes allemaal en hele goede dagen gewenst :)
 
Kerstavond ben ik er al redelijk uit.

Het wordt:
Zalmbonbon - pompoensoep - buikspek of porchetta met hasselbackaardappelen, gegrilde groene asperges en salade - kerstijstaart - kaasplankje en wat zaken te knabbelen.

Eerste kerstdag ben ik nog op zoek naar inspiratie. Hopelijk helpt dit forum daarbij. Mijn moeder neemt visragout mee als voorgerecht en mijn zus maakt het dessert. Maar moet nog even bedenken wat het hoofdgerecht wordt.

Tweede kerstdag geen visite. Wordt pyjamadag en restjes eten gok ik.
 
Laatst bewerkt:
Eerste kerstdag ben ik nog op zoek naar inspiratie
Een kroon van wild zwijn ziet er geweldig stoer uit op de tafel. (Zoeken op wild boar Crown roast)
Die staat er bij mij voor 2e kerstdag op 😋

Het lijkt dat het zoiets gaat worden:
1e kerstdag o.a.
koud gerookte zalm bon bon. (Zalmzijde in de aanbieding bij zowel de Makro als de Sligro zag ik net )
Gerookte ham van speenvarken
2e kerstdag o.a.
Op hooi gerookte Carpaccio
Kroon van wild zwijn
3e kerstdag o.a.
Picanha, lievelingseten van de kinderen
Koreaanse pulled pork bitterballen

Tussen kerst en oud en nieuw wil ik nog een brisket gaan maken.
Oud en nieuw
Gevulde kalkoen filet

Vanaf 1-1-2021 toch wat wat meer sporten?
 
Terug
Bovenaan Onderaan