- Berichten
- 323
Beste allen,
Gisteren voor het eerst pizza gemaakt op de kamado. Ging echt super! De pizza's waren in 5 minuten klaar en de hele straat rook naar Italië
. Ik had de volgende opstelling: Hitteschild op mijn rvs-rooster. Mijn pizzasteen hing er boven via het accessoire rooster van kamado joe. Gezien de hitte van de kamado (340 graden) besloten om vandaag alles even schoon te maken. Hier vielen me 2 dingen op:
1: Mijn RVS roosters zijn "mat gekleurd" na deze pizza sessie
2: Het aluminiumfolie wat op het hitteschild lag is vastgeplakt aan mijn rvs-rooster. Dit heb ik zo goed als mogelijk weg gepoest, maar krijg het niet helemaal weg. Ik neem aan dat dit geen kwaad kan?
Wellicht een beginnersvraag, maar is het normaal dat je RVS-rooster op ten duur mat wordt, of heb ik mijn RVS rooster beschadigd door naar een te hoge temperatuur te gaan. Zie hier een foto van de verkleuring:
Met mijn weber kwam ik nooit zo hoog op temperatuur en poetste ik alles altijd netjes schoon. Vandaar dat ik dit niet gewend ben!
fotootje van de aluminium plekjes:
Gisteren voor het eerst pizza gemaakt op de kamado. Ging echt super! De pizza's waren in 5 minuten klaar en de hele straat rook naar Italië

1: Mijn RVS roosters zijn "mat gekleurd" na deze pizza sessie
2: Het aluminiumfolie wat op het hitteschild lag is vastgeplakt aan mijn rvs-rooster. Dit heb ik zo goed als mogelijk weg gepoest, maar krijg het niet helemaal weg. Ik neem aan dat dit geen kwaad kan?
Wellicht een beginnersvraag, maar is het normaal dat je RVS-rooster op ten duur mat wordt, of heb ik mijn RVS rooster beschadigd door naar een te hoge temperatuur te gaan. Zie hier een foto van de verkleuring:
Met mijn weber kwam ik nooit zo hoog op temperatuur en poetste ik alles altijd netjes schoon. Vandaar dat ik dit niet gewend ben!
fotootje van de aluminium plekjes: