- Berichten
- 5.595
Aangezien de vriezer leeg begint te raken met herfst en winter voorraadgerechten.
Goulash, 1 van mijn favorieten maar wel zoals mijn moeder hem maakte.
Dit recept is al heel lang in de familie en is bij ons terecht gekomen door de Duits-Joodse familie Kellerman.
die in de jaren 50 vorige eeuw een confectiebedrijf in den Haag hadden waar mijn moeder toen werkte, zij kochten stoffen in stuurden deze naar Hongarije om er kostuums van te laten maken.
Hongarije en Goulash, dat kan geen toeval zijn.
Wat ik vaak mis bij Goulash recepten is dat er bier in moet, en volgens dit recept zoet bier.
Nu had Heineken Oud Bruin bier wat hiervoor in NL werd gebruikt. Helaas is Heineken gestopt met het brouwen hiervan.
Op zoek naar een ander zoet bier..................Het werd Grimbergen Dubbel omdat dit een heerlijk zoetig en vol dubbelbier is. (bedankt @Bram )
om het iets zoeter te maken 2 tl bruine suiker toegevoegd en voila, perfecte smaak.
Naast het bier moet er natuurlijk Kummel (karweizaad) in want zonder Karweizaad heb je sowieso geen Goulash.
Wij eten dit altijd met rijst en wat zuurkool of piccalilly als side. Deze ga ik ook nog plaatsen in recepten.
2 bakken voor onszelf en 1 bak voor mijn Pa, het is wel wennen voor hem zo alleen.
Goulash, 1 van mijn favorieten maar wel zoals mijn moeder hem maakte.
Dit recept is al heel lang in de familie en is bij ons terecht gekomen door de Duits-Joodse familie Kellerman.
die in de jaren 50 vorige eeuw een confectiebedrijf in den Haag hadden waar mijn moeder toen werkte, zij kochten stoffen in stuurden deze naar Hongarije om er kostuums van te laten maken.
Hongarije en Goulash, dat kan geen toeval zijn.
Wat ik vaak mis bij Goulash recepten is dat er bier in moet, en volgens dit recept zoet bier.
Nu had Heineken Oud Bruin bier wat hiervoor in NL werd gebruikt. Helaas is Heineken gestopt met het brouwen hiervan.
Op zoek naar een ander zoet bier..................Het werd Grimbergen Dubbel omdat dit een heerlijk zoetig en vol dubbelbier is. (bedankt @Bram )
om het iets zoeter te maken 2 tl bruine suiker toegevoegd en voila, perfecte smaak.
Naast het bier moet er natuurlijk Kummel (karweizaad) in want zonder Karweizaad heb je sowieso geen Goulash.
Wij eten dit altijd met rijst en wat zuurkool of piccalilly als side. Deze ga ik ook nog plaatsen in recepten.
2 bakken voor onszelf en 1 bak voor mijn Pa, het is wel wennen voor hem zo alleen.