- Berichten
- 405
Vreemde tijden, en dan twee kinderen hebben die jarig zijn, normaal een groot feest met bezoek, huis en tuin vol en gezelligheid....
En dan alle maatregelen en het vieren van de verjaardagen die niet zo uitbundig kunnen, nou ja bezoek technisch gezien dan
Dan maar werken met een schema, shifts die langskomen en daar moet natuurlijk wel lekkere hapjes voor gemaakt worden. Tijd genoeg dus veel low en slow sessies voor de gasten.
Op jet menu staat MOINK Balls, Pork Belly Burnt Ends, Pulled Pork en Mexicaans Buik Spek
Aller eerst de Pulled Pork maken, volgens methode van NOSKOS wedstrijd recept;
lekker in de tabasco en dan rub zetten, deze keer Porkys Prank gebuikt. En injecteren met een mix van appelsap, appelazijn,worcestersaus, honing, rum, knoflook poeder, uit poeder en zout.
de glaze gemaakt om hem in de zetten na 5 uur
5 uur in de rook van appel en kers, klaar voor een behandeling
en weer terug voor 2 uur
en inpakken maar en wachten tot de temp goed is en weerstand zo goed als weg
Om 3 uur snachts klaar, temp 95 graden en weerstand zo goed als weg. Laten rusten na uitdampen en dan pullen maar
En daar is het eindresultaat, heerlijke PP voor de visite.
dan door maar hapje 2 de MOINK balls
Zelf paneermeel maken glutenvrije
Alles mengen en dan vallen draaien maar
Spek erom heen en in de koelkast voor de dag erna
Niet genoeg spek gehaald, volgende dag vroeg naar de supermarkt En alsnog gehaald
op de Q en roken maar
Eigen gemaakte BBQ saus erover en nog even wachten
men aanvallen maar met de visite
Dan gerecht nummer 3 en 4
Pork Belly Burnt Ens en Mexicaans Buikspek
Mooi stuk buikspek, in twee stukken gesneden en zwoerd eraf gehaald
1 Stuk in blokjes gesneden en in de Piggy Mix gezet
Andere helft in Mexicaanse kruiden rub gezet met tabasco als plak middel
de volgende dag eerst 2,5 uur de blokjes gerookt
daarna in een bakje met boter, basterd suiker en maplesirup nog 2 uur laten sudderen.
nog een uurtje erna met BBQ saus terug in de Q en eindresultaat, boterzachte burnt ends. Ahhh heerlijk.
Was een first maar zeker een blijver.
Dan voor de laatste ronde van de dag het Mexicaanse buikspek
Uit de koelkast en op naar 3 uur roken met Kersenhout
na drie uur inpakken en dan nog door gaten tot de juiste temperatuur. Nu ben ik hier vergeten een foto te nemen, druk met drankje pakken en met de gasten/vrienden praten.
maar eindresultaat bij 93 graden en na een uurtje rusten;
Daarnaast nog een Nacho schotel gemaakt op de BBQ met Pulled Pork erin, zure room guacamole en salsa. Niet op de foto, er was honger en de schaal was leeg voor we het wisten
De gasten hebben genoten de hele dag van al het eten, complimenten van alle. En het was ook om te smullen
Disclaimer: we hebben ons verder netjes aan de regels omtrent Corona gehouden afstand en niet meer dan 6 volwassen bij elkaar. Het mooie weer maakte dit wel makkelijker, we konden goed buiten zitten
En dan alle maatregelen en het vieren van de verjaardagen die niet zo uitbundig kunnen, nou ja bezoek technisch gezien dan

Dan maar werken met een schema, shifts die langskomen en daar moet natuurlijk wel lekkere hapjes voor gemaakt worden. Tijd genoeg dus veel low en slow sessies voor de gasten.
Op jet menu staat MOINK Balls, Pork Belly Burnt Ends, Pulled Pork en Mexicaans Buik Spek
Aller eerst de Pulled Pork maken, volgens methode van NOSKOS wedstrijd recept;
lekker in de tabasco en dan rub zetten, deze keer Porkys Prank gebuikt. En injecteren met een mix van appelsap, appelazijn,worcestersaus, honing, rum, knoflook poeder, uit poeder en zout.
de glaze gemaakt om hem in de zetten na 5 uur
5 uur in de rook van appel en kers, klaar voor een behandeling
en weer terug voor 2 uur
en inpakken maar en wachten tot de temp goed is en weerstand zo goed als weg
Om 3 uur snachts klaar, temp 95 graden en weerstand zo goed als weg. Laten rusten na uitdampen en dan pullen maar
En daar is het eindresultaat, heerlijke PP voor de visite.
dan door maar hapje 2 de MOINK balls
Zelf paneermeel maken glutenvrije
Alles mengen en dan vallen draaien maar
Niet genoeg spek gehaald, volgende dag vroeg naar de supermarkt En alsnog gehaald
op de Q en roken maar
Eigen gemaakte BBQ saus erover en nog even wachten
men aanvallen maar met de visite
Dan gerecht nummer 3 en 4
Pork Belly Burnt Ens en Mexicaans Buikspek
Mooi stuk buikspek, in twee stukken gesneden en zwoerd eraf gehaald
1 Stuk in blokjes gesneden en in de Piggy Mix gezet
Andere helft in Mexicaanse kruiden rub gezet met tabasco als plak middel
de volgende dag eerst 2,5 uur de blokjes gerookt
daarna in een bakje met boter, basterd suiker en maplesirup nog 2 uur laten sudderen.
nog een uurtje erna met BBQ saus terug in de Q en eindresultaat, boterzachte burnt ends. Ahhh heerlijk.
Was een first maar zeker een blijver.
Dan voor de laatste ronde van de dag het Mexicaanse buikspek
Uit de koelkast en op naar 3 uur roken met Kersenhout
maar eindresultaat bij 93 graden en na een uurtje rusten;
Daarnaast nog een Nacho schotel gemaakt op de BBQ met Pulled Pork erin, zure room guacamole en salsa. Niet op de foto, er was honger en de schaal was leeg voor we het wisten

De gasten hebben genoten de hele dag van al het eten, complimenten van alle. En het was ook om te smullen

Disclaimer: we hebben ons verder netjes aan de regels omtrent Corona gehouden afstand en niet meer dan 6 volwassen bij elkaar. Het mooie weer maakte dit wel makkelijker, we konden goed buiten zitten