- Berichten
- 236
Laatst de Pizzasteel (www.pizzasteel.com) gekocht! Zat lang te twijfelen dus deze en een gewone steen... Het onbreekbare, de andere mogelijkheden (bv smash-burger, zalm grillen etc.), en de goede ervaringen met pizza's op staal hebben me doen besluiten de "Pizzasteel" aan te schaffen!
Had geen ervaring met verse pizza's bakken... Dus wederom een nieuwe ervaring.
Deeg ingrediënten:
500 gr - 00 bloem
3 gram - instant gist
380 ml - koelkast koudwater
2 el - olijfolie
10 gr - zout
Gisteren deeg gemaakt, gekneed in broodbakmachine en de nacht in de koelkast doorgebracht.
Al vroeg uit de koelkast op temperatuur laten komen daarna bolletjes gemaakt om daarna te bakken op de Pizzasteel in de Kamado Joe!
Had me verkeken in t kolenverbuik... Toen de KJ eenmaal op temperatuur kwam (280c) zakte hij daarna snel terug ma plaatsen 1e pizza. Te weinig kolen.
Uiteindelijk dus platesetters en Pizzasteel er nog uit gehaald, houtskool bijgevuld, fikkie opgevoerd en rond de 300c laten komen.
Pizza's werden beter.... Bodem was ongelooflijk krokant... Ook al bij de 1e pizza overigens die verder mij te bleek was!
Echter vond ik de gehele pizza misschien wel iets te krokant...
Iemand tip hoe toch nog iets "broodachtigs" in t deeg te houden??? (Dacht zelf mogelijk volgende x temperatuur iets van 350 en dus kortere maar iets agressieve baktijd aan te houden. Mogelijk buitenkant dan mooi op kleur en binnenkant nog iets zachter!)
Heb wel t idee dat ik erg blij met de Pizzasteel ga zijn!
Verstuurd vanaf mijn CLT-L29 met Tapatalk
Had geen ervaring met verse pizza's bakken... Dus wederom een nieuwe ervaring.
Deeg ingrediënten:
500 gr - 00 bloem
3 gram - instant gist
380 ml - koelkast koudwater
2 el - olijfolie
10 gr - zout
Gisteren deeg gemaakt, gekneed in broodbakmachine en de nacht in de koelkast doorgebracht.
Al vroeg uit de koelkast op temperatuur laten komen daarna bolletjes gemaakt om daarna te bakken op de Pizzasteel in de Kamado Joe!
Had me verkeken in t kolenverbuik... Toen de KJ eenmaal op temperatuur kwam (280c) zakte hij daarna snel terug ma plaatsen 1e pizza. Te weinig kolen.
Uiteindelijk dus platesetters en Pizzasteel er nog uit gehaald, houtskool bijgevuld, fikkie opgevoerd en rond de 300c laten komen.
Pizza's werden beter.... Bodem was ongelooflijk krokant... Ook al bij de 1e pizza overigens die verder mij te bleek was!
Echter vond ik de gehele pizza misschien wel iets te krokant...
Iemand tip hoe toch nog iets "broodachtigs" in t deeg te houden??? (Dacht zelf mogelijk volgende x temperatuur iets van 350 en dus kortere maar iets agressieve baktijd aan te houden. Mogelijk buitenkant dan mooi op kleur en binnenkant nog iets zachter!)
Heb wel t idee dat ik erg blij met de Pizzasteel ga zijn!









Verstuurd vanaf mijn CLT-L29 met Tapatalk