- Berichten
- 7.251
Beste BBQ-Vrienden!
Het seizoen was ernaar... we gingen smullen van artisjokken. Blaadjes trekken en dan dopen in een lekker sausje en het vruchtvlees langs je tanden leeg schrapen. Echt smullen en we zijn ook nog gezegend met kinderen die dat zalig vinden. Vanwege de maandelijkse uitdaging waar ik altijd graag aan mee doe gingen we deze keer dus niet koken maar mocht de artisjok lekker op de BBQ!
Dus een mooie bereiding gezocht en gevonden bij Big Green Egg. Meesterkok Leonard Elenbaas had een mooi receptje met een kruidenolie en een saffraan mayo. Dat leek me wel wat en bovendien een hele mooie pure simpele bereiding dus passend in het thema.
Op de markt bij de groenteboer deze 4 prachtige exemplaren gevonden.
Kruidenolie maken van rozemarijn en tijm, knoflook en olijfolie:
Toen kreeg ik ineens enorme dorst... ik had trek ik een mooie gerste-smoothie:
Ik maakte er ook een mooie saffraan-mayo bij:
Die saffraan moest lekker langzaam al z'n smaak (en kleur) afgeven dus het is goed om die ruim tevoren te maken.
Toen mocht eindelijk de BBQ aan!
En de ster van de show mocht ten tonele verschijnen!
Kruidenolie was ook al lekker doorgetrokken... daar krijg je de gemiddelde schoenzool nog lekker mee, wat een smaak en geur!
Elk half uurtje even bijkwasten met die kruidenolie voor mooie glans maar vooral ook mooie rijke smaak:
Met de saffraan mayo erbij was het echt smullen!
Bedankt voor het kijken, veel plezier met de wedstrijd!
Het seizoen was ernaar... we gingen smullen van artisjokken. Blaadjes trekken en dan dopen in een lekker sausje en het vruchtvlees langs je tanden leeg schrapen. Echt smullen en we zijn ook nog gezegend met kinderen die dat zalig vinden. Vanwege de maandelijkse uitdaging waar ik altijd graag aan mee doe gingen we deze keer dus niet koken maar mocht de artisjok lekker op de BBQ!
Dus een mooie bereiding gezocht en gevonden bij Big Green Egg. Meesterkok Leonard Elenbaas had een mooi receptje met een kruidenolie en een saffraan mayo. Dat leek me wel wat en bovendien een hele mooie pure simpele bereiding dus passend in het thema.
Op de markt bij de groenteboer deze 4 prachtige exemplaren gevonden.
Kruidenolie maken van rozemarijn en tijm, knoflook en olijfolie:
Toen kreeg ik ineens enorme dorst... ik had trek ik een mooie gerste-smoothie:
Ik maakte er ook een mooie saffraan-mayo bij:
Die saffraan moest lekker langzaam al z'n smaak (en kleur) afgeven dus het is goed om die ruim tevoren te maken.
Toen mocht eindelijk de BBQ aan!
En de ster van de show mocht ten tonele verschijnen!
Kruidenolie was ook al lekker doorgetrokken... daar krijg je de gemiddelde schoenzool nog lekker mee, wat een smaak en geur!
Elk half uurtje even bijkwasten met die kruidenolie voor mooie glans maar vooral ook mooie rijke smaak:
Met de saffraan mayo erbij was het echt smullen!
Bedankt voor het kijken, veel plezier met de wedstrijd!