- Berichten
- 110
Hi allemaal, eerst even voorstellen: Ik ben Olivier en nieuw hier. In het BBQ'en ben ik niet nieuw, al is het tot nu toe eerder op amateurniveau. Ik vind het wel fijn om vuurtje stook te doen en lekker te bakken, vandaar tijd voor een upgrade 
Ik heb momenteel een Boretti Barilo, maar daarbij heb ik de grote frustratie dat het vuur telkens uitgaat als ik de klep sluit. Modificatie van de asbak (voor meer verluchting) bracht weinig op, vandaar dat ik wat beters in huis wil halen.
Voor de Barilo overwoog ik ook de WMT, maar die heb ik toen niet genomen omdat ik die BBQ wat 'light' vond. Vooral qua bouw dan, want ik hou wel van wat substantie. Al denk ik dat het wel een erg goede Q is.
Nu is mijn voorlopige shortlist de volgende: WMT, Napoleon Pro22, Kamado Joe Classic II (of III, al is dat weer een stuk duurder) en Weber Summit charcoal.

sorry voor de lange post! Eigenlijk is mijn vraag de volgende: gaan voor de duurdere of de goedkopere? En indien de goedkopere, is de Napoleon een goede keuze naast de WMT?
thanks!

Ik heb momenteel een Boretti Barilo, maar daarbij heb ik de grote frustratie dat het vuur telkens uitgaat als ik de klep sluit. Modificatie van de asbak (voor meer verluchting) bracht weinig op, vandaar dat ik wat beters in huis wil halen.
Voor de Barilo overwoog ik ook de WMT, maar die heb ik toen niet genomen omdat ik die BBQ wat 'light' vond. Vooral qua bouw dan, want ik hou wel van wat substantie. Al denk ik dat het wel een erg goede Q is.
Nu is mijn voorlopige shortlist de volgende: WMT, Napoleon Pro22, Kamado Joe Classic II (of III, al is dat weer een stuk duurder) en Weber Summit charcoal.
- WMT: goede barbecue, maar blijft wat filmsy in mijn ogen.
- Napoleon Pro22: dit lijkt me een stevigere versie van de WMT, met fijne features. Deze lijkt me wel wat, maar ik vind er weinig over terug op fora of internet. De grill op verschillende hoogtes lijkt me een mooie feature. Hebben jullie hier een mening over? Even goed als WMT?
- Kamado Joe Classic: tja, een kamado
Lijkt me superfijn om daarmee aan de slag te gaan. Nadeel wat ik zie is dat deze moeilijker daalt qua temperatuur, en ik bak graag verschillende gerechten door elkaar.
- Weber Summit: eigenlijk is dit mijn favoriet. Voordelen van kamado, maar sneller te koelen. Maar ik vind deze eerlijk gezegd wat overprijsd en ik haat het om marketing te betalen (bij een kamado zie ik meer waar de kostprijs naartoe gaat, al vergis ik me misschien).
- vergeet ik nog wat?

sorry voor de lange post! Eigenlijk is mijn vraag de volgende: gaan voor de duurdere of de goedkopere? En indien de goedkopere, is de Napoleon een goede keuze naast de WMT?
thanks!