Gents,
Vorig weekend heb ik m'n joetisserie opgehaald en had gelijk de avond erna een klein kippetje erop gedaan.
Had 2 mooie kippen van de poelier in de vriezer liggen van ongeveer 800gr. Ideaal maatje voor 2 personen (ok beetje ruim).
Vorige week dus een paar uur van tevoren in de rub van jord gezet (cheeky chicken van smokey goodness) die ik nog had liggen en er niet bij stilgestaan dat die lange staaf niet mee de koelkast in kon....
Nouja dan was hij goed op kamertemperatuur voor het grillen
Rond 17:00 de BBQ op 175 graden en de joetisserie lekker laten draaien met nog een stukje appelhout op de kolen erbij.
Rook super en binnen een uur was hij klaar (had minimaal een uur verwacht maar moest ineens opschieten met frietjes bakken!).
Prima kip en helemaal op gegaan MAAR geen lekker knapperig velletje....
Ik op internet zoeken waar ik een leerachtig vel aan te danken had en een aantal tips meegenomen: dag van tevoren onafgedekt in de koelkast, gaatjes prikken in z'n vel en hogere temperatuur.
Vandaag poging 2 met de 2e kip.
Eerst al vrijdag uit de vriezer in de koelkast en gisteren was hij ontdooit en ging hij naakt op een bord de koelkast in.
Vanmiddag rond een uur of 1 een heel klein beetje olie erop en wederom de kruiden van jord erop. Als extra had ik gedroogde sinaasappelschil erbij gedaan voor een citrusje.
Joe op 210 a 220 en de kip erop.
Ook deze was snel klaar, ongeveer een kwartier of 3 en hij zag er weer super uit.
Even snel de frietjes erbij en aan tafel.
Kip was iets te ver doorgegaard, filets iets droog.
Prima kip wederom en af en toe een hint sinaasappel. MAAR WEDEROM geen lekker velletje....
Ik heb geen idee wat ik verder kan proberen anders dan de temperatuur nog hoger maar het moet geen crematie worden..
Enige wat ik verder kan bedenken is dat er suiker in de kruiden van jord zitten... Wellicht smelt dat en trekt het in ofzo... Maar lijkt me ook stug...
Mn potje van jord is nu op en ga zelf kruidenmengsel maken voor volgende kippen maar ik vraag me af wat ik nog kan doen...
Edit, nu met foto's
Vorig weekend heb ik m'n joetisserie opgehaald en had gelijk de avond erna een klein kippetje erop gedaan.
Had 2 mooie kippen van de poelier in de vriezer liggen van ongeveer 800gr. Ideaal maatje voor 2 personen (ok beetje ruim).
Vorige week dus een paar uur van tevoren in de rub van jord gezet (cheeky chicken van smokey goodness) die ik nog had liggen en er niet bij stilgestaan dat die lange staaf niet mee de koelkast in kon....
Nouja dan was hij goed op kamertemperatuur voor het grillen

Rond 17:00 de BBQ op 175 graden en de joetisserie lekker laten draaien met nog een stukje appelhout op de kolen erbij.
Rook super en binnen een uur was hij klaar (had minimaal een uur verwacht maar moest ineens opschieten met frietjes bakken!).
Prima kip en helemaal op gegaan MAAR geen lekker knapperig velletje....
Ik op internet zoeken waar ik een leerachtig vel aan te danken had en een aantal tips meegenomen: dag van tevoren onafgedekt in de koelkast, gaatjes prikken in z'n vel en hogere temperatuur.
Vandaag poging 2 met de 2e kip.
Eerst al vrijdag uit de vriezer in de koelkast en gisteren was hij ontdooit en ging hij naakt op een bord de koelkast in.
Vanmiddag rond een uur of 1 een heel klein beetje olie erop en wederom de kruiden van jord erop. Als extra had ik gedroogde sinaasappelschil erbij gedaan voor een citrusje.
Joe op 210 a 220 en de kip erop.
Ook deze was snel klaar, ongeveer een kwartier of 3 en hij zag er weer super uit.
Even snel de frietjes erbij en aan tafel.
Kip was iets te ver doorgegaard, filets iets droog.
Prima kip wederom en af en toe een hint sinaasappel. MAAR WEDEROM geen lekker velletje....
Ik heb geen idee wat ik verder kan proberen anders dan de temperatuur nog hoger maar het moet geen crematie worden..
Enige wat ik verder kan bedenken is dat er suiker in de kruiden van jord zitten... Wellicht smelt dat en trekt het in ofzo... Maar lijkt me ook stug...
Mn potje van jord is nu op en ga zelf kruidenmengsel maken voor volgende kippen maar ik vraag me af wat ik nog kan doen...
Edit, nu met foto's

Laatst bewerkt: