- Berichten
- 5.060
Wil ik een balansdag houden, komt een vriend langs met twee stukken spiessbraten á 1 kg /stuk van een goede duitse Meistermetzger hier net over de grens. Vraag of ik hier wat mee kan. Dat is balen...
Twee stukken samengevoegd. Ieder stuk bestaat uit procureur, diep ingesneden en gevuld met spek, ui en kruiden. Daarna strak samengebonden.
Q voorbereid op 165C roostertemp. Gekozen voor briketten van Vuur&Rook. 20 koude briketten verdeeld over 2 mandjes links en rechts en 20 hete briketten bijgevoegd. Temp. afgeregeld.
Om 17.00 de spiessen op de Q. Indirect. Mandjes links en rechts.
Om 19.10 is het geheel netjes gaar op een kerntemp. van 70C. Spiessen eraf gehaald en te ruste gelegd.
Voor de jeugdige volwassenen nog ff wat hamburgers gebakken. Ondertussen loopt de kerntemp op tot 74C. Volgens Metzer moet dit 75C. zijn, maar dat is mi. toch te hoog.
Al met al een lekker bordje vol. Aangevuld met een eigen gemaakte Bayrische Kartoffel Salat.
De nodige Weissen en Bit erbij en happen maar.
Veel smulgenot.

Twee stukken samengevoegd. Ieder stuk bestaat uit procureur, diep ingesneden en gevuld met spek, ui en kruiden. Daarna strak samengebonden.
Q voorbereid op 165C roostertemp. Gekozen voor briketten van Vuur&Rook. 20 koude briketten verdeeld over 2 mandjes links en rechts en 20 hete briketten bijgevoegd. Temp. afgeregeld.
Om 17.00 de spiessen op de Q. Indirect. Mandjes links en rechts.
Om 19.10 is het geheel netjes gaar op een kerntemp. van 70C. Spiessen eraf gehaald en te ruste gelegd.
Voor de jeugdige volwassenen nog ff wat hamburgers gebakken. Ondertussen loopt de kerntemp op tot 74C. Volgens Metzer moet dit 75C. zijn, maar dat is mi. toch te hoog.
Al met al een lekker bordje vol. Aangevuld met een eigen gemaakte Bayrische Kartoffel Salat.
De nodige Weissen en Bit erbij en happen maar.
Veel smulgenot.