- Berichten
- 1.649
Ik hoor jullie denken, Pulled Pork in High en Fast, dat hoort toch in Low en Slow!
Normaal gesproken wel, maar vandaag toch een keer iets anders gedaan. Gisteren de Butt geinjecteerd en vanochtend mijn eitje opgestookt naar 240 gr.
Vet zijde van de butt ingesmeerd met citroen en 10 min laten drogen, vervolgens voorzien van laag zeezout in de hoop een krokante korst te krijgen. Dat was namelijk ooit gelukt met een stuk buikspek.
De butt ruim een uur op 240 gr laten liggen, daarna zout er af gehaald en weer voorzien van nieuw zout. Na 30 minuten opgepakt en op mijn Weber Summit (gas) gelegd, daar lag de temperatuur rond de 170 gr. Krokant spek is helaas niet gelukt, maar de bark was super lekker. Butt uiteindelijk ingepakt (met wat appelsap) toen deze temp van 73 gr had (dat was na circa 3 uur). Na kleine 6 uur was de kern temperatuur 92 gr en heb ik hem even laten uitdampen om hem vervolgens weer in te pakken. Rond 17 uur de butt gaan pullen en hongerige zwemmers van eten voorzien. Broodjes dik belegd met coleslaw, pulled pork en pickels van Marcel (Mac). Volledige butt is door de hongerige wolven op gegeten.
Al met al een zeer geslaagd en snel experiment, gaan we vaker op deze manier doen voorzien van zeer rijk gevulde broodjes.
Dikke vetkap
Ei gevuld met wat stukken appelhout
Laag zeezout op vetkap gelegd
Na 1 uur zout verwijder en weer nieuwe laag
Na 1,5 uur ziet de butt er al heerlijk uit
Krokant vetkap helaas niet gelukt, die maar verwijderd en butt nog even laten liggen tot kern temp van 73 gr
Na bijna 6 uur was de butt klaar en boter mals
Butt ziet er goed uit, ruikt ook heerlijk
Schouder kwam er soepel en schoon uit
Blijft toch lastig om tijdens het pullen niets van de bark te eten, ook deze keer niet gelukt
Heerlijk dik belegd broodjes met pickels van Mac
We hebben weer heerlijk gegeten.
Lang leve High en Fast Pulled Pork
Normaal gesproken wel, maar vandaag toch een keer iets anders gedaan. Gisteren de Butt geinjecteerd en vanochtend mijn eitje opgestookt naar 240 gr.
Vet zijde van de butt ingesmeerd met citroen en 10 min laten drogen, vervolgens voorzien van laag zeezout in de hoop een krokante korst te krijgen. Dat was namelijk ooit gelukt met een stuk buikspek.
De butt ruim een uur op 240 gr laten liggen, daarna zout er af gehaald en weer voorzien van nieuw zout. Na 30 minuten opgepakt en op mijn Weber Summit (gas) gelegd, daar lag de temperatuur rond de 170 gr. Krokant spek is helaas niet gelukt, maar de bark was super lekker. Butt uiteindelijk ingepakt (met wat appelsap) toen deze temp van 73 gr had (dat was na circa 3 uur). Na kleine 6 uur was de kern temperatuur 92 gr en heb ik hem even laten uitdampen om hem vervolgens weer in te pakken. Rond 17 uur de butt gaan pullen en hongerige zwemmers van eten voorzien. Broodjes dik belegd met coleslaw, pulled pork en pickels van Marcel (Mac). Volledige butt is door de hongerige wolven op gegeten.
Al met al een zeer geslaagd en snel experiment, gaan we vaker op deze manier doen voorzien van zeer rijk gevulde broodjes.
Dikke vetkap
Ei gevuld met wat stukken appelhout
Laag zeezout op vetkap gelegd
Na 1 uur zout verwijder en weer nieuwe laag
Na 1,5 uur ziet de butt er al heerlijk uit
Krokant vetkap helaas niet gelukt, die maar verwijderd en butt nog even laten liggen tot kern temp van 73 gr
Na bijna 6 uur was de butt klaar en boter mals
Butt ziet er goed uit, ruikt ook heerlijk
Schouder kwam er soepel en schoon uit
Blijft toch lastig om tijdens het pullen niets van de bark te eten, ook deze keer niet gelukt
Heerlijk dik belegd broodjes met pickels van Mac
We hebben weer heerlijk gegeten.
Lang leve High en Fast Pulled Pork