BasBQ
Beef en Steak

Gegrilde Oesters, mijn favoriete voorgerecht.

PuraLeña

Sprokkelaar
Berichten
40
29597656_10213981982641752_4107518188362573664_n.jpg

(12) Oesters, aantal naar wens of aanbod. Voorzichtig horizontaal openen en proberen om ziltige vocht niet te verliezen.

Van 1/2 pakje boter
1 teen knoflook
4 plakjes bacon gebakken en fijngesneden
3 gedroogde cayennes fijn gehakt
van bovenstaande marinade prepareren op laag vuur. Op lage pit vloeibaar koken en specerijen toevoegen.

Oesters op gril leggen en binnen 1-2 minuten wanneer vocht begint te koken een eetlepel olie toevoegen.

Als het opnieuw begint te koken is je voorgerecht klaar.

Waarschuwing, erg verslavend!!!

29695516_10213981982441747_7146994885928279063_n.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Oesters zijn voor mij niet weggelegd.
Maar wat een schitterende foto's!
 
Oesters zijn voor mij niet weggelegd.
Maar wat een schitterende foto's!
Oesters zijn vaak een psychologische drempel om te eten. Maar deze zijn meer als mosselen. Ook mensen die pertinent oesters weigeren, smullen hier wel van.
 
Mooi recept om ook eens te maken.
Als ze ze niet lusten heb ik nog wel een gaatje vrij 😁,

net overleg gehad, morgen naar de Makro. Neem voor de zekerheid ook gelijk Crisco mee voor als er een gietijzeren pan komt
 
Laatst bewerkt:
Laat maar een reactie achter. Kunt ook aan eind voor serveren nog wat verse citroen of chipotle toevoegen.
 
Zou je dit recept volgens de regels willen veranderen, graag ook hoeveelheden aangeven (bacon, knoflook, Chili)

Anders moet ik hem hoe mooi en lekker het er ook uitziet helaas verwijderen.
 
Laat maar een reactie achter. Kunt ook aan eind voor serveren nog wat verse citroen of chipotle toevoegen.
Inderdaad lekker
1340-1c2c3915bc0325c47db1096fc784ba61.jpg


half pakje boter gesmolten. 4 plakken bacon, 2 tenen knoflook, en wat bieslook (alles fijngesneden) toegevoegd.
Volgende keer probeer ik de chili niet te vergeten. Word 1 portie zonder bacon voor een vegetarische gast.

5B531D73-5CDD-44EA-838F-79C7B3754BE8.jpeg
 
Zou je dit recept volgens de regels willen veranderen, graag ook hoeveelheden aangeven (bacon, knoflook, Chili)

Anders moet ik hem hoe mooi en lekker het er ook uitziet helaas verwijderen/verplaatsen.
Alsmhij op de verkeerde plek staat, mijn excuses. Maar ik weet niet hoe ik hem verplaatsen kan. Graag hulp.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Alsmhij op de verkeerde plek staat, mijn excuses. Maar ik weet niet hoe ik hem verplaatsen kan. Graag hulp.
Ik heb je een PM gestuurd (envelopje in de oranje bovenbalk naast je naam)
 
Wauw. Oesters :p :p:p
Heb al veel varianten gegeten, maar deze nog niet. Het lijkt me erg lekker.
Dank voor het delen.

PS, met een eetlepel olie bedoel je een eetlepel marinade van de boter met specerijen?


Enne..... Is dit niet erg lekker bij een borrel? ;)
 
Lijkt me echt super lekker. komt zeker op mijn To-Q lijstje
 
Wauw. Oesters :p :p:p
Heb al veel varianten gegeten, maar deze nog niet. Het lijkt me erg lekker.
Dank voor het delen.

PS, met een eetlepel olie bedoel je een eetlepel marinade van de boter met specerijen?


Enne..... Is dit niet erg lekker bij een borrel? ;)

IDD. Was even druk met veel andere zaken. Veel logistieke problemen met ontvangen van materiaal. Maar inderdaad ongeveer een eetlepel of minder. Overlopen maakt wel de show met wat vlammen.
 
Denk niet dat het zonder vuurshow lukt. De vorm van de oesters zijn niet bepaald vlak en stil te leggen op het rooster 😱🤣🤣🤣
 
Oesters gaan hier ook vaak op de Joe. Ik heb een rvs bakje gevuld met schoon grind. Dat laat ik goed opwarmen. Dan zet je de oesters er makkelijk in en blijven ze vlak staan.
O, en tegen alle regels in giet ik een oester wel leeg. Is gewoon zeewater.
 
Oesters gaan hier ook vaak op de Joe. Ik heb een rvs bakje gevuld met schoon grind. Dat laat ik goed opwarmen. Dan zet je de oesters er makkelijk in en blijven ze vlak staan.
O, en tegen alle regels in giet ik een oester wel leeg. Is gewoon zeewater.

Ik wil juist eigen vocht bewaren en verder geen zout toevoegen. Praktisch idee met stenen.
 
Ik ben echt dol op oesters, maar vind het daarom ook heel erg zonde om ze te grillen. Gewoon openmaken. Beetje rode wijn azijn, en eventueel een paar (rode) uitjes. Helemaal perfect.
 
Ik ben echt dol op oesters, maar vind het daarom ook heel erg zonde om ze te grillen. Gewoon openmaken. Beetje rode wijn azijn, en eventueel een paar (rode) uitjes. Helemaal perfect.
Ik zelf vind verse oesters ook heerlijk. Maar deze versie is echt het proberen waard. Ook veel personen die normaal huiveren bij zien van verse oesters smullen ervan.
 
Terug
Bovenaan Onderaan