- Berichten
- 7.251
Hola BBQ-Amigos!
Kent u dat? Dat gevoel dat u al de hele week rond loopt met een zomers verlangen naar een mooie Spaanse tapa en als het dan eenmaal zover is dat het dan gewoon een nare Herfstige Zondag blijkt te zijn? Dit was dus zo'n dag. Maar ik heb mijzelf beloofd om belachelijk opgewekt en enthousiast te gaan lopen doen, dus daar gaan we!
Naar en herfstig, had ik dat al gezegd?
Het is op zich wel een mooi verhaal. Jaaaaaaaren geleden aten mijn vrouw en ik samen in Rotterdam bij Eendracht. Pepijn Schmeink kookte daar voor ons in zijn houtoven. Er was geen menu, je kreeg wat de Chef voor je maakt. Alles kwam uit die houtoven. Ik ben niet zo moeilijk maar merkte op dat ik alleen niet zo gek was op haring (om niet te zeggen dat ik er van gruwel) maar me verder graag liet verrassen. Pepijn bleek dus een entree te hebben met een gerookte biet en een stukje haring erop. Met de juiste wijn was het goddelijk!
Daarna maakte hij een hapje met bloedworst, chorizo en kalamata olijf. Daar kwam een wijn bij die op zichzelf zo stroef en aards was, echt een hele zware smaak. Nam je een hapje van het gerechtje, bleek die wijn zalig te combineren. Ik heb een hoop geleerd die avond. Vooral te genieten.
Toen er van de week iemand op FB vroeg wat je mooiste gerechtje en ervaring ooit was dacht ik, dat hapje uit die houtoven, dat was tamelijk briljant. En die ging ik dus maken! En toch, ook al had ik die ervaring, toen ik bij mijn slager een paar plakken bloedworst haalde had ik er nog een hard hoofd in. Chorizo en kalamata van de Sligro en een afbak stokbroodje erbij. Ik ging het toch maar gewoon proberen.
Snijden zodat ik niet te lang in de winderige kou hoefde te staan:
Alles even kort aanzetten:
en knapperig maken:
en dan fijne stokjes als combi maken:
Wat een heerlijk gerechtje zo alles bij elkaar:
We dronken er een Carmenere uit 2017 bij, ook zalig!
Met de rest warmte van de WGA besloot ik lekker de kip te grillen voor bij de Zomerse Ceasar salade van vanavond!
Bij dat grillen drink ik een mooie herfstige rakker... elk nadeel heb z'n voordeel!
Veel liefs!
.
Kent u dat? Dat gevoel dat u al de hele week rond loopt met een zomers verlangen naar een mooie Spaanse tapa en als het dan eenmaal zover is dat het dan gewoon een nare Herfstige Zondag blijkt te zijn? Dit was dus zo'n dag. Maar ik heb mijzelf beloofd om belachelijk opgewekt en enthousiast te gaan lopen doen, dus daar gaan we!
Naar en herfstig, had ik dat al gezegd?

Het is op zich wel een mooi verhaal. Jaaaaaaaren geleden aten mijn vrouw en ik samen in Rotterdam bij Eendracht. Pepijn Schmeink kookte daar voor ons in zijn houtoven. Er was geen menu, je kreeg wat de Chef voor je maakt. Alles kwam uit die houtoven. Ik ben niet zo moeilijk maar merkte op dat ik alleen niet zo gek was op haring (om niet te zeggen dat ik er van gruwel) maar me verder graag liet verrassen. Pepijn bleek dus een entree te hebben met een gerookte biet en een stukje haring erop. Met de juiste wijn was het goddelijk!
Daarna maakte hij een hapje met bloedworst, chorizo en kalamata olijf. Daar kwam een wijn bij die op zichzelf zo stroef en aards was, echt een hele zware smaak. Nam je een hapje van het gerechtje, bleek die wijn zalig te combineren. Ik heb een hoop geleerd die avond. Vooral te genieten.
Toen er van de week iemand op FB vroeg wat je mooiste gerechtje en ervaring ooit was dacht ik, dat hapje uit die houtoven, dat was tamelijk briljant. En die ging ik dus maken! En toch, ook al had ik die ervaring, toen ik bij mijn slager een paar plakken bloedworst haalde had ik er nog een hard hoofd in. Chorizo en kalamata van de Sligro en een afbak stokbroodje erbij. Ik ging het toch maar gewoon proberen.
Snijden zodat ik niet te lang in de winderige kou hoefde te staan:

Alles even kort aanzetten:

en knapperig maken:


en dan fijne stokjes als combi maken:


Wat een heerlijk gerechtje zo alles bij elkaar:

We dronken er een Carmenere uit 2017 bij, ook zalig!
Met de rest warmte van de WGA besloot ik lekker de kip te grillen voor bij de Zomerse Ceasar salade van vanavond!

Bij dat grillen drink ik een mooie herfstige rakker... elk nadeel heb z'n voordeel!

Veel liefs!
.