BasBQ
Beef en Steak

kernthermometer keuze.

 

roza

Sprokkelaar
Berichten
47
ik wil een kernthermometer aanschaffen maar zit te twijfelen tussen deze 2 of is er nog ander advies wat betrouwbaar is en niet te duur.

Inkbird IBT 6 XS of de weber I grill II

graag jullie ervaringen .

mvg Roza
 
Wat zijn je eisen? Moet het 'connected'/draadloos zijn, of is een gewone bedrade ook goed? Ik heb een aantal Meaters die echt prima werken (met basisstation want anders is zo'n kooi van een BBQ wat lastig om langere afstanden te overbruggen), maar ze zijn vrij prijzig - heb de oorspronkelijke Kickstarter gebackt en dan viel het nog wel mee. Ook vrij dikke units.

Verder gebruik ik naar tevredenheid een 'gewone' ThermoPro als pit probe en vlees probe als ik toch dicht in de buurt zit. Puntjes wel altijd goed schoonmaken voor/na gebruik, maar gaat al een jaar of 3 goed mee. Simpel, doeltreffend:
 
Wat zijn je eisen? Moet het 'connected'/draadloos zijn, of is een gewone bedrade ook goed? Ik heb een aantal Meaters die echt prima werken (met basisstation want anders is zo'n kooi van een BBQ wat lastig om langere afstanden te overbruggen), maar ze zijn vrij prijzig - heb de oorspronkelijke Kickstarter gebackt en dan viel het nog wel mee. Ook vrij dikke units.

Verder gebruik ik naar tevredenheid een 'gewone' ThermoPro als pit probe en vlees probe als ik toch dicht in de buurt zit. Puntjes wel altijd goed schoonmaken voor/na gebruik, maar gaat al een jaar of 3 goed mee. Simpel, doeltreffend:
ben nu aan het inlezen op de meater en ik denk dat ik daar voor ga want die draden leek mij ook niet handig.
wel de 50 mtr versie dan.
 
Die meater is mooi idd, wel prijzig.
Zelf heb ik een ikea modelletje met draad en een prikker van weber. Kost je 3 tientjes.

als ik Q ben ik in gezelschap dus loop ik af en toe heen en weer om drinken/hapjes te pakken dus dan kijk je ff op de display.
 
Ik was vandaag in de Ikea en had de thermometer in mijn handen. Laten liggen de maximale temperatuur was 250 gr C.
Mijn vraag is nu geldt dit voor de meeste probes?
 
Ik was vandaag in de Ikea en had de thermometer in mijn handen. Laten liggen de maximale temperatuur was 250 gr C.
Mijn vraag is nu geldt dit voor de meeste probes?
Denk dat de duurdere wel wat meer aankunnen maar de grap is dat je volgens mij met name probed als je low & slow gaat.
 
Ik ben ook aan het zoeken geweest. Had te weinig ervaring in het meten van rooster- en kerntemperatuur.
Ben via, via uitgekomen bij een HerQs Thermometer - Easy BBQ Pro. Hier zitten 2 probes bij. Probes zijn los bij te bestellen
In totaal kunnen 6 probes in gestoken worden.
Succes met me zoektocht.
1589833778280.png
 
Heb een Meater +, bevalt goed.
Het is ten opzichte van andere probes denk ik de dikste in doorsnede
 
Denk dat de duurdere wel wat meer aankunnen maar de grap is dat je volgens mij met name probed als je low & slow gaat.
Dat klopt maar ik kon mijn IR thermometer niet vinden en wilde weten hoe heet mijn pizza steen werd. Vandaar. Maar op gevoel ging het ook goed,
 
Heb een Meater +, bevalt goed.
Het is ten opzichte van andere probes denk ik de dikste in doorsnede
Heb deze zelf ook en werkt prima.
Maar in mijn geval gebruik ik een tablet + mobieltje omdat mijn wifi niet toereikend is als ik binnen zit.
 
ik wil een kernthermometer aanschaffen maar zit te twijfelen tussen deze 2 of is er nog ander advies wat betrouwbaar is en niet te duur.

Inkbird IBT 6 XS of de weber I grill II

graag jullie ervaringen .

mvg Roza
Heb een andere inkbird, maar dit is mijn ervaring met het merk:
Inkbird IBT-2X. Bereik is niet geweldig (+-10 meter). Installeren en verbinden met m'n telefoon was een eitje. Ik heb 2 probes, en er wordt een klemmetje meegeleverd voor op je rooster. Temperatuur meting lijkt goed en stabiel te zijn, maar bij de grafiek viel de helft buiten beeld. De y-as ging maar tot 150 graden en toen ik later nog een keer keek was het eerste half uur weggevallen. Kan ook aan mijn instellingen liggen. Ga hem binnenkort eens aan m'n tablet koppelen, kijken hoe dat gaat. Verder lees ik vaker dat ze bij probleem niet te moeilijk doen over garantie maar daar heb ik persoonlijk gelukkig nog geen ervaring mee. Kort samengevat, voor €30 een heel prima apparaatje.
 
ik ben er uit en heb de weber Connect gekocht is ook met wifi en bluetooth , ik weet dat er namelijk wat negatieve reacties op zijn wat ik gelezen heb
maar op aanraden van de verkoper de Connect gekocht in plaats van de i grill 2 ook omdat er a.s. vrijdag een update uitkomt voor de Connect .
wifi heeft namelijk een beter verbinding dan bluetooth.
meater heb ik wel over getwijfeld maar ik ben maar een beginneling in deze , komt later wel als het mij bevalt om de BBQ op deze manier te gebruiken.
Ribs dikbevleesd en iberico ribs zijn inmiddels binnen met T-bone en diamanthaasjes .
we gaan het morgen zien op indirecte warmte hoe het werkt.
allemaal bedankt voor de info.

roza
 
Vandaag een thermometer gekocht bij de Hornbach. Kosten €6,95 bedraad maar werkt prima. Temperatuur geijkt met kokend water. Wijkt maar 1 graad af. Prima ding voor het geld.
 
Heb een andere inkbird, maar dit is mijn ervaring met het merk:
Inkbird IBT-2X. Bereik is niet geweldig (+-10 meter). Installeren en verbinden met m'n telefoon was een eitje. Ik heb 2 probes, en er wordt een klemmetje meegeleverd voor op je rooster. Temperatuur meting lijkt goed en stabiel te zijn, maar bij de grafiek viel de helft buiten beeld. De y-as ging maar tot 150 graden en toen ik later nog een keer keek was het eerste half uur weggevallen. Kan ook aan mijn instellingen liggen. Ga hem binnenkort eens aan m'n tablet koppelen, kijken hoe dat gaat. Verder lees ik vaker dat ze bij probleem niet te moeilijk doen over garantie maar daar heb ik persoonlijk gelukkig nog geen ervaring mee. Kort samengevat, voor €30 een heel prima apparaatje.

Als je verbinding wegvalt of je de app per ongeluk sluit begint de grafiek opnieuw. Verder bevalt hij hier ook goed, maar bereik is inderdaad een dingetje
 
Als je verbinding wegvalt of je de app per ongeluk sluit begint de grafiek opnieuw. Verder bevalt hij hier ook goed, maar bereik is inderdaad een dingetje
Ah dat verklaart al iets. Maar waarom de hogere temperatuur buiten beeld vallen is me een raadsel
 
Vragen over thermometers enzo graag in Materiaal stellen.
Low&Slow is voor langzaam gegaarde gerechten op lage temperatuur, met foto's
Ik verplaats deze naar Materiaal
 
Terug
Bovenaan Onderaan