- Berichten
- 29
Misschien een hele domme vraag dit..., maar hij komt van een houtskool leek (gebruikte in de Weber altijd briketten).
Vandaag een testrun gedaan met mijn nieuwe Grill Guru met Dammers houtskool. Geen vlees erop, enkel de Kamado aan voor zo'n 2,5 uur. Eerst op 120 graden, daarna 150 en vervolgens zo'n 2 uur op 200 graden. Tijdens het branden vond ik de houtskool al wat ruiken, maar nu de BBQ is afgekoeld valt me op dat een deel van de houtskool ook bruin is, alsof er iets op/in heeft gelegen. Niet eerder gezien, ik ken alleen de zwarte kleur/witte as. Aangestoken met een wokkel en de houtskool met de hand in de BBQ gelegd, waarbij ik niets vreemds ben tegengekomen.
Iemand een idee wat dit kan zijn?
Vandaag een testrun gedaan met mijn nieuwe Grill Guru met Dammers houtskool. Geen vlees erop, enkel de Kamado aan voor zo'n 2,5 uur. Eerst op 120 graden, daarna 150 en vervolgens zo'n 2 uur op 200 graden. Tijdens het branden vond ik de houtskool al wat ruiken, maar nu de BBQ is afgekoeld valt me op dat een deel van de houtskool ook bruin is, alsof er iets op/in heeft gelegen. Niet eerder gezien, ik ken alleen de zwarte kleur/witte as. Aangestoken met een wokkel en de houtskool met de hand in de BBQ gelegd, waarbij ik niets vreemds ben tegengekomen.
Iemand een idee wat dit kan zijn?
