Beef en Steak

Nieuwe profiel berichten

Hoi Rick,

Vandaag, Heute, Today,
Wordt het bewaarheid!
De 5775 gaat stomen!! De kolen gaan erop!!!
Maar ff een vraag, ik heb wat kabeljauwfilet en zalmfilet.
Hoe hoog moet de temp van de Q staan? En hoelang moet de vis op het doorweekte plankje blijven liggen voor een goede kerntemp?
Ik begrijp dat het een directe warmte moet zijn?

Ik hoop je snel te horen,

Met vriendelijke groet,

Toon
Rick3
Rick3
Hi Toon! Wat mooi dat je hem aan gaat steken! sorry voor mijn late reactie, neem aan dat het al gebeurd is :). Zelf hou ik meestal zo rond de 170 graden aan en doe een thermometer in de zalm. Zo rond de 50 graden haal ik hem eraf en dan gaart hij nog 1 a 2 graden door. Kabeljauwfilet durf ik niet te zeggen.
Bert L
Bert L
170 grd vind ik wat erg hoog 150 meer als genoeg en ook ik haal bijna alle vissoorten met 50 grd eraf
Hoi Rick,
Ik heb bij het voorstellen van jou op een van de foto's gezien dat jij een Weber 5775 gebruiker bent.
Wij zijn starters op het gebied van bbqen.
Even een vraag:
Hoe lang gebruik jij de 5775,
en wat zijn jouw ervaringen?

Ik hoop snel van je te horen,

Groet,

Toon
Rick3
Rick3
Hoi Toon,

Gebruik de Weber nu zelf een paar jaar en bevalt echt goed! Met de minion methode of de snake methode, kun je prima low and slow gaan en gas geven kan uiteraard ook prima. Heb tot nu toe alles op de Weber bereid en nooit moeite gehad met het regelen van de temperatuur. Heb je wellicht specifieke vragen over de bbq? Want in het algemeen vind ik het een fijne bbq waar je echt wat jaartjes mee vooruit kunt.
L
Lampie190
Aloha Rick,
Dank voor je snelle reactie. Ik ben inmiddels eigenaar van de 5775!
Vanmiddag opgehaald.
Minion, Snake zegt mij als beginner (nog) niets. Low and slow daar heb ik al ietwat over gelezen.
Morgen de 5775 in elkaar zetten, ik heb houtskool van Fire-up (15 kg) bij de Gamma gekocht.
Komend weekeind gaat het gebeuren.:unsure:
Rick3
Rick3
Awesome! Hele mooie bbq, waar je ook als beginner, veel plezier van gaat hebben. Minion en snake zijn methode voor het neerleggen van briketten, voor wanneer je low and slow zou gaan. Erg leuk om mee bezig te zijn. Mocht je vragen hebben kun je ze altijd stellen en veel plezier komend weekend :) Maar dat gaat lukken!
J
  • jaspersmeulders schreef op het profiel van Gerrit78.

Hoi gerrit, ik kom zelf ook uit brabant en ben benieuwd bij welke ijzerboer u langs bent geweest... gr
hi,

Ik las op het forum dat jij een Bradley hebt. Nu overweeg ik zelf een Bradley 4 rack digital aan te schaffen. Wat zijn jouw ervaringen met deze rookkast en zou je he aanbevelen? Zou je hem nog eens kopen of toch iets anders?

Bvd.

Groeten,
Jeroen
Hi,

Ik las op het forum dat jij een Bradley hebt. Nu overweeg ik zelf een Bradley 4 rack digital aan te schaffen. Wat zijn jouw ervaringen met deze rookkast en zou je he aanbevelen? Zou je hem nog eens kopen of toch iets anders?

Bvd.

Groeten,
Jeroen
Hi,

Ik las op het forum dat jij een Bradley hebt. Nu overweeg ik zelf een Bradley 4 rack digital aan te schaffen. Wat zijn jouw ervaringen met deze rookkast en zou je he aanbevelen? Zou je hem nog eens kopen of toch iets anders?

Bvd.

Groeten,
Jeroen
Hi, ik las je post over de pastrami op het forum. Zag er geweldig uit. Mag ik vragen hoe je het stomen hebt aangepakt? Ik heb geen stoompan waar een hele brisket in past dus ben benieuwd hoe jij dat hebt aangepakt?
tijd voor een nieuwe vlog! Spare ribs op mn nieuwe speeltje Shregg! 🤤🤣

Spare ribs on the Big Green Egg Large
BBCharlie
BBCharlie
Haha leuk einde :D Bedankt voor je video, ik ga dit weekend voor het eerst spare ribs maken en heb hier als noob veel aan omdat het ook het opstarten meeneemt.
J
hallo, mag ik vragen waar je die plaat gekocht hebt voor je bbq? Ziet er echt dik ca va uit, en wil er ook 1 :) :) . Grz Jan
R
Roland
R
Roland
De eerste keer dat je zo'n plaat gebruikt er geen gerechten opleggen, goed insmeren met olijfolie en gedurende 20 min een klein vuur in stoken, nadien overgaan naar groot vuur. Je moet ze de eerste keer namelijk wat laten kromtrekken naar de binnenkant toe maar mag ook niet teveel vandaar eerst klein vuur. Nadien gaat bij elk gebruik de plaat kromtrekken tot het niveau van de eerste keer.
hallo, ik ken wel iemand die interesse heeft in een UDS waar is deze op te halen ???
Hallo mijn naam is Peter ik woon in Rosmalen en ben kok van beroep en heb een flinke passie voor barbecueën.

Ik ben lid geworden van het forum om natuurlijk kennis te vergaren en nieuwe ideeën op te doen en natuurlijk alles wat ik weet te delen.

Mijn materiaal:

Huisgemaakte UDS
Masterbuilt kamado
Weber compact 47cm

Top sessies

1. Brisket whole packets
2. Spareribs
3. Beefribs
Nou Gozer, hij is er dus bijna! Mocht even duren, maar dan heb je ook wat!
Gisteravond lekker bezig geweest met de BB, had ook wat groene asperges gegrild, met lekkere gemarineerde kippendijen. Galapeno met kruidenkaas/reepjes ontbijtspek en moinkballs. Opa en Oma hebben heerlijk gegeven met het genot van wat spare ribs om van het bot te zuigen en een koud biertje. Life is good!
morgen weer verder met het 'Tunen' van mijn nieuwe Black Basterd Medium en pulled pork in de marinade zetten voor de eerste low en slow sessie.
Terug
Bovenaan Onderaan