- Berichten
- 627
500 g stoofvlees
2 uien in ringen
25 cl azijn
75 cl water
1 theel. knoflook
7 laurierbladeren
5 kruidnagels
4 jeneverbessen
peper
zout
3 plakken ontbijtkoek
1 eetl. basterdsuiker
2 eetl. appelstroop
eventueel wat bruin bier voor als het te ver inkookt (water kan natuurlijk ook)
Ik heb riblappen gebruikt.
Snij het vlees in kleine stukken en zet deze met wat boter goed aan in de dutch oven.
Bak de uien mee, voeg daarna de rest van de ingredienten toe, leg de ontbijtkoek bovenop.
Ik heb de kruidnagels, jeneverbes en laurier in een thee ei gedaan, scheelt een hoop zoeken als het klaar is.
Ik heb het ongeveer 4 uur met deksel (DO en bbq) op ong 180C indirect gezet, af en toe even roeren, als het te dik wordt kan je wat bruin bier toevoegen.
Toen het klaar was vond ik het iets te zoet, dus ik heb er een klein beetje (theel.) azijn aan toegevoegd.
serveren met frites, eet smakelijk.