BasBQ
Beef en Steak

Zucchini alla Parmigiana

 
 
 
 

SandyMan

Gerijpt
Berichten
2.926
De boodschappen waren al gedaan toen ik tegen de vrouw zei; we gaan toch wel bbq'en met al die mooie dagen hé??
7CAA89CE-C1D8-459F-A0D7-5E2B95785A86.jpeg

Ik zag 2 grote ogen en een zweet druppeltje verschijnen.. Ehhh, ja die Parmigiana kan je wel op 't ei maken? En, dat bleek Weer een groot succes. Het is een gerecht wat we vaak eten als het mooier weer begint te worden.. Geen idee waarom want je kan dit het hele jaar door eten.
@Jet schreef de aubergine variant al eens uit, die ons overigens ook erg beviel, in het recepten stuk:

Nu was het tijd voor Hollands favoriet, de courgette. Of wel: Zucchini!

Een basis sausje van gefruitte ui en knoflook, afgeblust met passata, daarna wat balsamico azijn (vandaag geen azijn maar balsamico crema gebruikt). Dat was klaar.
B79BBD2F-E733-48AE-B45C-388C32B43B4E.jpeg

7550DA9B-E96B-422F-BD45-F91489B56C16.jpeg

7CFE051C-FFD3-41B5-ACB5-52DCD8523F9F.jpeg

We grillen de courgette altijd als we dit eten dus het gietijzer boven de kooltjes heet laten worden en de inholiede plakken courgette op gelegd.
4A04928F-0F54-4823-8B53-1333DE8FBE8D.jpeg

Toen die zo ver waren zijn we gaan bouwen..
Laagje saus, courgette..
0972DE2C-5F57-42C5-BA40-C947A48F30A2.jpeg

Vervolgens weer een laagje saus en weer courgette.
B4D357F6-5AFF-4BD8-9280-2621FBB22977.jpeg

En daarop weer saus, plakken mozzarella en vers geraspte parmazaanse kaas.
FBA64912-93B0-4189-803D-486499BC4903.jpeg

En daaroverheen panko.
EA247347-A73B-41A2-B9A3-954FF8F8A171.jpeg

En zo, hups, terug op 't ei, die inmiddels indirect op 180-200 graden was.
B248B797-0E53-4F33-B43B-355946B0C62C.jpeg

30-45 minuutjes wachten en toen zag hij er zo uit;
D8200460-2E22-4024-87D6-63294529FCEC.jpeg

BD32EC63-7CC1-416B-81B9-387DF00FB3D2.jpeg


Het broodje kwam iets te laat want toen ik die erbij wilde leggen was het al zo ver.. Gelukkig blijft zo'n massa tomatensaus erg lang heet in de braadslede.
Dus alle tijd om nog even een afbak ciabatta erop te leggen. Eerste indirect, toen laatste stuk nog even direct.
374084AB-AB63-4EE3-B500-F3C56EB58C47.jpeg

2574DBA4-730D-4F6C-A230-B44B20E877BA.jpeg


00DCD77F-5B3F-47A7-8102-E533B57C5B35.jpeg

Hiermee naar binnen gegaan en een lekker bordje gemaakt, met een glaasje rood.
AB30B1EA-D07E-403D-AA1D-0FCC889A83BF.jpeg

Genieten dit.
De laatste foto toont wel hoe het smaakte;
28A635CD-E73D-41F5-861C-59874244C388.jpeg



Recept geleend van de appie, maar zoals gezegd hier blijft ie al jaren terug komen.

Bedankt voor 't lezen!
 
Heerlijk!

Prachtig gerecht voor op een dag zoals vandaag.
 
Toppertje weer Sander.
Nu ben ik ff kwijt of deze al eens gemaakt Is, maar gaat zeker gebeuren
Gewoon met een lekker brood. Top

PS, je tuintafel doet een beetje raar op de eerste foto :ROFLMAO:
 
Gaaf Sander,
Cheffin tevreden en toch lekker met het ei gestoeid.

@SandyMan , hoe hou je de vuurkorf en de ring zo mooi wit.?
 
Toppertje weer Sander.
Nu ben ik ff kwijt of deze al eens gemaakt Is, maar gaat zeker gebeuren
Gewoon met een lekker brood. Top

PS, je tuintafel doet een beetje raar op de eerste foto :ROFLMAO:
Lekker scheppen met die ciabatta, heerlijk!
Haha ja klopt dat was nog ter bescherming voor de storm maar morgen zetten we 'm echt terug hoor! 😜😜

Gaaf Sander,
Cheffin tevreden en toch lekker met het ei gestoeid.

@SandyMan , hoe hou je de vuurkorf en de ring zo mooi wit.?
Thanks Peter!
Pizza maken, wordt ie zo heet dat hij weer wit is ☺️ had 'm afgelopen woensdag op 300 indirect, dus dan is die daar in de vuurkorf erg erg erg heet..
 
Dat ziet er heerlijk uit en ook nog vegetarisch. Dat is een goede afwisseling voor al dat vlees (roept mijn vriendin).
M.a.w. deze moet ik snel ook eens maken. bedankt voor de inspiratie.
 
Heerlijk!
Het is alweer veel te lang geleden dat ik de melanzane alla parmigiana gemaakt heb. Bedankt voor de herinnering, die gaan we gauw weer maken!
 
Dit ziet er weer fantastisch lekker uit kerel. Dit ga ik eens lekker na maken. Top
 
Terug
Bovenaan Onderaan