- Berichten
- 2.982
Als ik me ergens aan irriteer, dan is het wel de wereld waarbij in ieder potje en pakje als key-ingredient gelijk zout wordt genoemd. Uiteraard vaak ook suiker, maar daar kun je nog redelijk om heen.
Zo is het bij bbq-rubs en - marinades niet anders. Steenvast wordt zout als eerste genoemd tot wel 80% bij bijvoorbeeld mijnheer Verstegen.
Mijn inziens praten we dan over zout met een smaakje, ipv over kruiden en specerijen.
Niet dat ik geheel tegen zout of suiker ben, het heeft ook een zekere functie, maar voeg dit liever gecontroleerd en naar mijn smaak toe. En daar bovenop vind ik het gewoon duur betaald voor zout met een smaakje.
Daarom mijn vraag naar tips voor kant-en-klaar rubs en marinades zonder zout (zelf maken kan altijd nog
).
Zo is het bij bbq-rubs en - marinades niet anders. Steenvast wordt zout als eerste genoemd tot wel 80% bij bijvoorbeeld mijnheer Verstegen.
Mijn inziens praten we dan over zout met een smaakje, ipv over kruiden en specerijen.
Niet dat ik geheel tegen zout of suiker ben, het heeft ook een zekere functie, maar voeg dit liever gecontroleerd en naar mijn smaak toe. En daar bovenop vind ik het gewoon duur betaald voor zout met een smaakje.
Daarom mijn vraag naar tips voor kant-en-klaar rubs en marinades zonder zout (zelf maken kan altijd nog
