BasBQ
Beef en Steak

Zout roken

 
 
 

DutchCraftBeer

Kooltjesharker
Berichten
218
Heeft iemand een goed recept om zelf zout te roken?

Dank!
 
Je doet zout op een spatschermpje of in een bolzeef en zet dat in een omgeving met rook...zoiets?!? Veel meer is het niet hoor. Je kunt het zout nog een nachtje in een vochtige omgeving zetten dan neemt het sneller rook op.
 
Is het zo simpel? Geen houtsoorten, tijden, do's/don'ts?
 
Tijd lang, houtsoort sterk ;)
 
Tijd lang... 4 uur? 8 uur? 18 uur?  :)
 
Als je het langer doet blijft het langer rokerig, door ervaring wijs geworden...
 
Mac zei:
Ga je trouwens koud of warm roken ?

Mac

Euh?
Ik zou zeggen: koud.
Maar zijn er verschillende manieren voor zout?
 
noskos zei:
Als je het langer doet blijft het langer rokerig, door ervaring wijs geworden...

Da's interessant. Hoeveel uurtjes zou je aanraden?
En dan koud of warm?
 
Ik laat het gewoon een volle csg in de bbq liggen. Dus een uur of 12 koud. Maar een volgende keer doe ik het langer.
 
Terug
Bovenaan Onderaan