willyowinki
Stoker
- Berichten
- 324
Lezen we topic "Zout" van 15 Mei van Frits in "Tips,Tricks en Tutorials",dan weten we nu wat zout is en wat er mee te doen.
Maar wat nu te doen als de medici mededelen dat je een bloeddruk hebt van over de 200/85 en daaraan koppelen dat je zoutgebruik op een absoluut minimum gebracht moet worden,dus.... "geen zout meer gebruiken" (kappen met vet inbegrepen). Barbecuen opgeven? Maar ik doe dat zo graag!
Nou,er zijn genoeg alternatieven om te blijven Q-en maar vlees gaat al direct problemen opleveren omdat toevoegen van zout daar toch wel essentieel is. Als eenvoudig voorbeeld nemen we even een braadworstje,gekocht dus niet zelf gemaakt. De slager die dit bereidt heeft handen zonder vingers,althans zo lijkt het wel.Als hij zout toe moet voegen kan hij niet fijngevoelig doseren dus neemt hij tussen zijn "handjes" een kwak zout uit de pot en mietert dat in zijn gehakt.Tenminste,zo ervaar ik het als ik zo'n worstje proef. Het ene merk nog zouter als het ander. Nu valt er nogal wat te doen met zoutvervangers maar als ik de slager vraag naar worst zonder zout kijkt-ie raar op.'t Is er eenvoudig niet! Misschien wordt de oplossing dan wel:worstjes lekker goed doorkoken,water weggooien,worstjes laten drogen en dan op de grill. B``ehgg!
Dus vlees is een probleem als er geen zoutachtige zoutvervangers zijn.Nu even niet zeuren over zoutloos zout. Da's hetzelfde als een god zonder hemel of een duvel zonder hel! Wie oplossingen in de kruidensector kan aandragen...ik zie ze graag!
Nu ik kritisch moet zijn, omdat ik toch graag nog wat bbq evenementen wil blijven bezoeken dus een voortijdige dood wil uitstellen,bekijk ik de verpakkingen van spullen wat nauwkeuriger als vroeger en het is opvallend: bijna alle aan voedsel gerelateerde zakjes,flesjes,potjes,pakjes,enz. bevatten zout. Zelfs die lekkere mierzoete ijsco,je mosterd,mayo,soja en noem maar op! Je mogelijkheden worden wel zeer,zeer klein.
Het zou goed zijn dit topic goed te volgen en te onderhouden want iedereen loopt de kans tegen zo'n medisch advies aan te lopen en dan is het fijn te weten wat je mogelijkheden nog zijn.
Maar wat nu te doen als de medici mededelen dat je een bloeddruk hebt van over de 200/85 en daaraan koppelen dat je zoutgebruik op een absoluut minimum gebracht moet worden,dus.... "geen zout meer gebruiken" (kappen met vet inbegrepen). Barbecuen opgeven? Maar ik doe dat zo graag!
Nou,er zijn genoeg alternatieven om te blijven Q-en maar vlees gaat al direct problemen opleveren omdat toevoegen van zout daar toch wel essentieel is. Als eenvoudig voorbeeld nemen we even een braadworstje,gekocht dus niet zelf gemaakt. De slager die dit bereidt heeft handen zonder vingers,althans zo lijkt het wel.Als hij zout toe moet voegen kan hij niet fijngevoelig doseren dus neemt hij tussen zijn "handjes" een kwak zout uit de pot en mietert dat in zijn gehakt.Tenminste,zo ervaar ik het als ik zo'n worstje proef. Het ene merk nog zouter als het ander. Nu valt er nogal wat te doen met zoutvervangers maar als ik de slager vraag naar worst zonder zout kijkt-ie raar op.'t Is er eenvoudig niet! Misschien wordt de oplossing dan wel:worstjes lekker goed doorkoken,water weggooien,worstjes laten drogen en dan op de grill. B``ehgg!
Dus vlees is een probleem als er geen zoutachtige zoutvervangers zijn.Nu even niet zeuren over zoutloos zout. Da's hetzelfde als een god zonder hemel of een duvel zonder hel! Wie oplossingen in de kruidensector kan aandragen...ik zie ze graag!
Nu ik kritisch moet zijn, omdat ik toch graag nog wat bbq evenementen wil blijven bezoeken dus een voortijdige dood wil uitstellen,bekijk ik de verpakkingen van spullen wat nauwkeuriger als vroeger en het is opvallend: bijna alle aan voedsel gerelateerde zakjes,flesjes,potjes,pakjes,enz. bevatten zout. Zelfs die lekkere mierzoete ijsco,je mosterd,mayo,soja en noem maar op! Je mogelijkheden worden wel zeer,zeer klein.
Het zou goed zijn dit topic goed te volgen en te onderhouden want iedereen loopt de kans tegen zo'n medisch advies aan te lopen en dan is het fijn te weten wat je mogelijkheden nog zijn.