BasBQ
Beef en Steak

zo, mijn 1e varkentje gewassen

 
 

miep

Pitmaster
Berichten
805
Hoi allemaal,

Even voorstellen:
Bijna 2 kg buikspek
20130807_091701_zps9dba477f.jpg


Dan goed insmeren met leozout, suiker en ander zout

20130807_092129_zps9f3b056a.jpg

Dan 7 dagen draaien tegen het doorliggen :)
En dan eindelijk wassen, droogdeppen en nu wachten tot morgen, dan mag de wsm weer aan.


20130814_084925_zpse46b0534.jpg





 
Kijk dan! Het begin is er Miep!
 
Ik ga proberen om het als bacon te laten eindigen
Ja en dit proces klinkt bijna bijbels
Dit is de rustdag  ;)
 
ziet er al goed uit, succes met de run morgen
 
Zelfgemaakte bacon is zoooo lekker.... Succes morgen.
 
Lekker stukje buik heb je daar Miep! Ik voel dat het goed gaat komen.
Bij mij thuis is zelfgemaakte bacon inmiddels tot de nieuwe standaard verheven, dus bezint eer gij begint!

Waar ga je 'm op roken?
 
Ik ga hem roken op de wsm en met appel of pecan
Meer hout heb ik niet, behalve haardblokken essen en die schijnen niet geschikt te zijn voor mijn varkentje
 
Kan beide, appel is een klassieker. Pecan is wat zwaarder.
 
Dan wordt het appel!
Een klassieke aanpak lijkt me gepast voor een 1e keer
 
miep zei:
Dan wordt het appel!
Een klassieke aanpak lijkt me gepast voor een 1e keer
Mijn slager gebruikt beuken. Heeft ook een mooie zachte smaak. Ik heb laatst zelf een mengsel gebruikt van kers, eiken en 'hickory' (is dat wat jullie pecan noemen? ), met een paar jeneverbessen erdoor. Geeft een wat meer aanwezig aroma dan beuken. Jeneverbes proefde ik trouwens niks van terug...
 
Uit de informatie van Dennis bij materialen is pecan niet hetzelfde als hickory
Pecan is milder als ik het goed begrepen heb

Zou het trouwens zoveel uitmaken als je gaat mengen?

 
miep zei:
Uit de informatie van Dennis bij materialen is pecan niet hetzelfde als hickory
Pecan is milder als ik het goed begrepen heb

Zou het trouwens zoveel uitmaken als je gaat mengen?
Tja... ik vind het altijd voornamelijk een mooier verhaal :)
 
Hahaha, ja das natuurlijk helemaal waar ;)
Als je pas begint met het "echte" bbqen, is het echt fijn dat je informatie krijgt van de ervaren mensen hier op het forum.
En dan .... kan je op eigen benen staan en dan ga je zelf dingen ontdekken
Zo werkt het bij mij tenminste :)


 
Leuk, ga ik zeker volgen. Staat bij mij op de todo.
 
Succes Miep gaan we volgen voor bacon kom ik vroeg mijn bed uit.
 
Pecan en hickory is niet hetzelfde, aan een pecanboom groeien pecannoten. En aan een hickoryboom hickorynoten ;) Dat is een Noord Amerikaanse variant van de okkernoot.

Hickory is zwaarder/sterker dan pecan al zitten ze qua smaak wel in dezelfde richting.
 
Terug
Bovenaan Onderaan