Eindelijk prima weer voor de bbq.
Vandaag een variant gemaakt op de houthakkersteak die in dit draadje staat.
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=6569.0
Het vlees is hetzelfde, een paar mooie dikke plakken procureur.
Lange plakken bacon
Kruiden in theelepels:
1 oregano
1 basilicum
2 paprikapoeder
1 uienpoeder
1 koreander
1/2 cayennepeper (hou je van pittig dan 1)
1 mosterd
2 tenen knoflook
2 zout
Ik lust het niet maar voor degenen die van tomaat houden kun je wat tomatenpuree of iets dergelijks toe voegen.
Knoflook goed fijn hakken en het geheel door elkaar mengen. Beetje water erbij en de droge kruiden lekker vocht op laten nemen. Ik heb het 1 nachtje laten staan.
Het vlees er lekker mee insmeren.
Spek er omheen vouwen.
Ik heb ze daarna rustig laten garen op 120 graden met een klein blokje beuken tot 80 kern en vervolgens nog even een korstje gegeven boven de houtskool.
Prima variant.