BasBQ
Beef en Steak

Zelfgerookte Kipfilet, wat Smeinkie kan ...

 
 

KamadoNovice

Pitmaster
Berichten
868
Met dank aan de inspiratie door Smeinkie. Net even dat zetje nodig om dit ook een keer te proberen.
4 kipfilets gehaald, Allbrine besteld, pekel gemaakt, 2 liter met 200 gram en daar de filets 1,5 uur in gelegd, daarna 1,5 uur laten drogen en toen op de BBQ die al op 120 graden stond te wachten. Hout erop en lekker roken maar.....
626C7855-726F-4146-B153-096459273ABB_zpse0akxcfx.jpg

1DB52217-9AE6-4C44-A502-F56D227AEF1A_zpsuk87soxr.jpg

1252851C-7E6E-47EA-B36C-A8670D24595B_zpsi82j5b0r.jpg

8B2686EE-3DB0-4C18-B465-DBFF18DF72DC_zpsvr2fa2qj.jpg

Ja ja we hebben witte rook
2A88CD59-21DD-4743-B863-475517206325_zpsh7ohvsx8.jpg

Na 1,5 uur was de kern op 75 graden
2F8DAC71-E9C9-42B6-9528-97C479014606_zps2kxgrp6p.jpg

Heel gaaf dat dit zo makkelijk is en perfect gelukt. De smaak was geweldig. Zou zelf niet veel langer in de pekel laten liggen, nu mooie balans met zout en rooksmaak. Voortreffelijk in een lekkere salade. Ik weet nu al wat we gaan maken om op de broodjes naar Italie mee te nemen van de zomer.
3A5591C0-47DF-4076-AC65-FBC1E7C6CF1B_zpskidsezq8.jpg
 
Jah die gerookte kip is zo lekker en leuk om te maken.
Ziet er heerlijk uit

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
Lust ik wel
 
gaat niks boven zelf gerookte kip  :)
 
Ziet er super goed gelukt uit. Heerlijk.
 
Terug
Bovenaan Onderaan