- Berichten
- 867
Met dank aan de inspiratie door Smeinkie. Net even dat zetje nodig om dit ook een keer te proberen.
4 kipfilets gehaald, Allbrine besteld, pekel gemaakt, 2 liter met 200 gram en daar de filets 1,5 uur in gelegd, daarna 1,5 uur laten drogen en toen op de BBQ die al op 120 graden stond te wachten. Hout erop en lekker roken maar.....
Ja ja we hebben witte rook
Na 1,5 uur was de kern op 75 graden
Heel gaaf dat dit zo makkelijk is en perfect gelukt. De smaak was geweldig. Zou zelf niet veel langer in de pekel laten liggen, nu mooie balans met zout en rooksmaak. Voortreffelijk in een lekkere salade. Ik weet nu al wat we gaan maken om op de broodjes naar Italie mee te nemen van de zomer.
4 kipfilets gehaald, Allbrine besteld, pekel gemaakt, 2 liter met 200 gram en daar de filets 1,5 uur in gelegd, daarna 1,5 uur laten drogen en toen op de BBQ die al op 120 graden stond te wachten. Hout erop en lekker roken maar.....




Ja ja we hebben witte rook

Na 1,5 uur was de kern op 75 graden

Heel gaaf dat dit zo makkelijk is en perfect gelukt. De smaak was geweldig. Zou zelf niet veel langer in de pekel laten liggen, nu mooie balans met zout en rooksmaak. Voortreffelijk in een lekkere salade. Ik weet nu al wat we gaan maken om op de broodjes naar Italie mee te nemen van de zomer.
