BasBQ
Beef en Steak

Zelf liquid smoke maken

 
 
 

vogels

Pitmaster
Berichten
855
Dag mede genoten...

Ik kom in recepten van sauzen regelmatig liquid smoke tegen, maar kan dit hier in NL in de winkel niet vinden.

Nu vond Frank M op internet een link om zelf liquid smoke te maken--> Link

heeft iemand hier dat al ooit geprobeerd? ofwel wil iemand zijn ervaring delen....  :D


 
BertM zei:
Is volgens mij voor luie mensen...

Ja maar daarom nog niet slecht.

Vaak geen tijd om doordeweeks uitgebreid te gaan BBQen.
Dan zijn een paar druppels door het gehakt best lekker.
 
Vuurenrook verkoopt een paar soorten. Zelf heb ik het nog nooit gemaakt. Mijn alternatief is rookzout. Dat is gewoon grof zeezout in een vergiet of platte schaal koud roken gedurende een uur of 24. Dat geeft ook wat bacon-achtige rooksmaak als je dat toevoegt aan stamppotjes e.d. in het zeldzame geval dat er geen bacon in huis is. (zei ik dat hardop?...)
 
Zelf maken kan ik niet over oordelen, maar alles wat ik aan liquid smoke uit een flesje ben tegen gekomen is regelrechte zure bagger.
 
Terug
Bovenaan Onderaan