Thomasshortrib
Tondelzoeker
- Berichten
- 2
Goedemorgen allemaal,
Heb een teleurstellende uitkomst van mijn gerookte zalm helaas.
Ik heb al een aantal keer zelf een zalm gerookt, tot nu toe altijd een heel goed resultaat, volgens het recept van Noskos.
De eerste 2 keer heb ik een zalm zijde gekocht die redelijk stevig geprijsd was, ongeveer 40/45 per 1/1.2 kilo.
In mijn BGE gerookt met de CSG van Weber en Rookmot van Weber.
De derde keer heb ik 4 zalmzijdes, van in totaal 5 kilo, gekocht van Palingshop.nl voor in totaal 85 euro, stuk goedkoper dus maar ik dacht we proberen het gewoon.
De eerste 2 zalm zijdes waren echt heel erg lekker, veel rook smaak en heel erg zacht.
Bij de tweede 2 zalm zijdes heb ik een aantal dingen anders gedaan:
-Ik heb de zalm zijdes vrij snel in koud water moeten ontdooien (was vergeten ze in de koelkast de dag ervoor te laten ontdooien) omdat ik anders niet uit zou komen met de tijd.
-Ik heb wat versgemalen zwarte peper bij mijn pekel recept toegevoegd maar dit lijkt me niet relevant.
-En de CSG is voor het eerst niet helemaal opgerookt, heb deze om 7 uur in de avond aangezet en toen ik om 7 uur de ochtend erna keek was deze niet eens voor de helft opgerookt (er zat nog wel aardig wat rook in de bbq).
Conclusie van het verhaal, de (rook)smaak van de zalm is wel goed alleen de zalm is best heel taai. Waar de andere zalm zijdes echt in mijn mond smolten moet ik hier echt op kauwen.
Zelf kan ik alleen bedenken dat het iets met het ontdooien te maken kan hebben of de kwaliteit van de zalm (maar de eerste 2 waren echt verrukkelijk en deze 2, van dezelfde bestelling, niet dus dat lijkt me wel heel toevallig)
Als jullie hier een antwoord op hebben zou dat top zijn voor de volgende keer
Thanks
Heb een teleurstellende uitkomst van mijn gerookte zalm helaas.
Ik heb al een aantal keer zelf een zalm gerookt, tot nu toe altijd een heel goed resultaat, volgens het recept van Noskos.
De eerste 2 keer heb ik een zalm zijde gekocht die redelijk stevig geprijsd was, ongeveer 40/45 per 1/1.2 kilo.
In mijn BGE gerookt met de CSG van Weber en Rookmot van Weber.
De derde keer heb ik 4 zalmzijdes, van in totaal 5 kilo, gekocht van Palingshop.nl voor in totaal 85 euro, stuk goedkoper dus maar ik dacht we proberen het gewoon.
De eerste 2 zalm zijdes waren echt heel erg lekker, veel rook smaak en heel erg zacht.
Bij de tweede 2 zalm zijdes heb ik een aantal dingen anders gedaan:
-Ik heb de zalm zijdes vrij snel in koud water moeten ontdooien (was vergeten ze in de koelkast de dag ervoor te laten ontdooien) omdat ik anders niet uit zou komen met de tijd.
-Ik heb wat versgemalen zwarte peper bij mijn pekel recept toegevoegd maar dit lijkt me niet relevant.
-En de CSG is voor het eerst niet helemaal opgerookt, heb deze om 7 uur in de avond aangezet en toen ik om 7 uur de ochtend erna keek was deze niet eens voor de helft opgerookt (er zat nog wel aardig wat rook in de bbq).
Conclusie van het verhaal, de (rook)smaak van de zalm is wel goed alleen de zalm is best heel taai. Waar de andere zalm zijdes echt in mijn mond smolten moet ik hier echt op kauwen.
Zelf kan ik alleen bedenken dat het iets met het ontdooien te maken kan hebben of de kwaliteit van de zalm (maar de eerste 2 waren echt verrukkelijk en deze 2, van dezelfde bestelling, niet dus dat lijkt me wel heel toevallig)
Als jullie hier een antwoord op hebben zou dat top zijn voor de volgende keer
