BasBQ
Beef en Steak

zelf gebouwde big poppa smoker

 
 
 

werty

Vuurmaker
Berichten
77
Hallo
ik heb een big poppa smoker gemaakt en dit is redelijk gelukt.
nu wil de eerste keer PP er in gaan maken. maar nu zie ik foto's voorbij komen met schaaltjes onder het vlees.
ik hoor mensen praten over lek bakjes,is dit nodig en hoe doe je dat dan in zo'n ton moet je er nog een plateau bij maken.
voor dat ik mijn eerste run maak wil ik alles wel zoveel mogelijk voor elkaar hebben.(dacht dat ik dat had,maar begin steeds meer te twijfelen).hoop dat je julie me kunnen gerust stellen.
 
Als je dit niet doet drupt het vlees sap direct op de kolen wat een hoop rook geeft, en ook de temperatuur be?nvloed.
Je wil namelijk ook indirect Q-en dus een plaat/schaal tussen je vlees en kolen is wel gewenst. 
 
foto heb ik geprobeert maar dat wil nog niet lukken maar ik blijf proberen ;)
Ik ga onder het rooster een schaal maken om een bakje op te zetten.
bedankt voor het advies ,maar in oudere berichten hoor je ook dat in zo'n grote ton je ook zonder opvang kan werken,denk dat ik beide ga proberen ;)
 
Het heeft even geduurd  maar hier een paar foto's
Een drum aangeschaft.


De gaten alvast geboord


even flink branden


Hitte bestendige verf aan gebracht.


En de ton opgebouwt.


De eerst run gedaan ging niet helemaal zo als ik gedacht .
Heb PP gemaakt hoe dat ging vertel ik nog.
 
Terug
Bovenaan Onderaan