- Berichten
- 450
De laatste van het jaar!
Wilde graag eens zelf bacon maken dus op naar de Makro,helaas hadden die alleen met zwoerd en wilde dus echt zonder.
Gelukkig ook een Sligro pasje en daar goed geslaagd met een stuk van 1,7 kg.
Er werd vanuit hier iberco aangeraden maar dat was er helaas niet.
Na wat snijwerk bleef er ruim 1,4 kg over.
Dit corr cat gewogen om aan de hand van dit gewicht de nitrietzout en suiker te kunnen afwegen en vervolgens 7 dagen in de koelkast met dagelijks omkeren.
En toen mocht hij op de bbq bij 100 graden tot een kerntemperatuur van 65 graden.en ook twee blokjes wijnhout toegevoegd(betwijfel of dit te proeven is)
Hiervoor kon ik mooi m’n MEATER + eens uitproberen en wat is dat een verademing dat je gewoon binnen met t meisie aan een borrel kunt ipv d’r bij blijven.
Vind het wel lastig om de bastard op lage temperatuur stabiel te houden dus hier is zeker nog verbeterwerk.
Aangezien ik kolen bij moest voegen was ik al met al 3 uur bezig ipv de 1,5
Maar het resultaat mag er naar mijn idee zijn maar laat het me zeker weten als dat niet zo is.
Ik heb er voor gekozen om hem in 2e te snijden,het mooie stuk voor plakjes en t minder mooie worden blokjes voor in de zuurkool bv
Hierbij iedereen van het genootschap een super uiteinde gewenst en uiteraard de allerbeste (bbq)wensen



Wilde graag eens zelf bacon maken dus op naar de Makro,helaas hadden die alleen met zwoerd en wilde dus echt zonder.
Gelukkig ook een Sligro pasje en daar goed geslaagd met een stuk van 1,7 kg.
Er werd vanuit hier iberco aangeraden maar dat was er helaas niet.
Na wat snijwerk bleef er ruim 1,4 kg over.
Dit corr cat gewogen om aan de hand van dit gewicht de nitrietzout en suiker te kunnen afwegen en vervolgens 7 dagen in de koelkast met dagelijks omkeren.
En toen mocht hij op de bbq bij 100 graden tot een kerntemperatuur van 65 graden.en ook twee blokjes wijnhout toegevoegd(betwijfel of dit te proeven is)
Hiervoor kon ik mooi m’n MEATER + eens uitproberen en wat is dat een verademing dat je gewoon binnen met t meisie aan een borrel kunt ipv d’r bij blijven.
Vind het wel lastig om de bastard op lage temperatuur stabiel te houden dus hier is zeker nog verbeterwerk.
Aangezien ik kolen bij moest voegen was ik al met al 3 uur bezig ipv de 1,5
Maar het resultaat mag er naar mijn idee zijn maar laat het me zeker weten als dat niet zo is.
Ik heb er voor gekozen om hem in 2e te snijden,het mooie stuk voor plakjes en t minder mooie worden blokjes voor in de zuurkool bv
Hierbij iedereen van het genootschap een super uiteinde gewenst en uiteraard de allerbeste (bbq)wensen



